Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (423)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Střezte se lživých proroků, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci'' ---- Sakra tohle byl mazec! Fakt to bylo skvělé! Nečekané a skvělé! Film co vás přitluče k zemi a drží vás tam celých 145 minut aniž by jste hlesli. Vůbec nechápu zdejší naprosto neodpovídající hodnocení. Dotyční jsou asi zvyklí na westerny ze šedesátek, kdy kapslíkové souboje nebraly konce a když už to někdo koupil a film byl v barvě, poznali jste spolehlivě, že jde o kečup od Heinze. Tohle bylo jiné. Syrové, drsné, nekompromisní a primitivní stejně jako Amerika těch let. Lid znal jen dřinu a kostel. Vzpěčovat se danému osudu bylo pro většinu lidí zhola nemožné. Pearce byl važně odporný a musím mu za jeho pastora zatleskat. Jak jsem tak četl komenty, někomu tu vadila ta drsnost, syrovost, mučednictví hlavní hrdinky... Jenže když si na vás v té době zasedl chlap a chtěl se pomstít, paradoxně proto, že vás miloval asi nebylo moc možností jak to řešit. V té době ještě ženské nesměly odmlouvat manželům jako dnes, natož neposlouchat či mít jiný názor... Ne že by se hned chodilo ke kováři, to byl myslím i na tu dobu už extrém, ale že manželé své neposlušné ženy občas srovnali do latě řemenem o tom jsem už něco četl. Každopádně už dloho jsem neviděl co se týče žánru western něco tak skvělého a vlastně už dlouho jsem žádnému filmu nebyl nucen dát za 5 hvězd. Tady je to po plném právu, fakt jsem si pošmákl ! 5 nábojů do winchesterky ! * * * * * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny prvoplánového trápení hlavní ženské postavy hlavní mužskou postavou. V epickém westernovém prostředí, v předvídatelně anachronicky zpřeházených čtyřech dějstvích a bez autorského filmařského doteku. Místy děsivé momenty střídají v logice lacině odbité scény a vyprávění postrádá vedlejší dějové linky, které by mu dodali myšlenkové vrstvy. Zaměřuje se pouze na pokud možno co největší prohloubením zla v postavě Guye Pierca, aniž by vysvětlilo jeho důvody. Místy emocionálně silná a dusivá, ale bohužel jednorozměrná báchorka jako z tuctového románu pro domácí hospodyňky. A se směšným vyvrcholením. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší expert na vše jsem z výsledné podoby snímku lehce rozmrzelý, jelikož působivý mysteriozní prolog ve mně vzbudil obrovská očekávání a dokonce i lehce asocioval atmosférickou Witch. Už jsem si připravoval pět prstů na self fisting, jenže jakmile jsou události z úvodu snímku zasazeny do souvislostí, tak se přítomný pásový opar velmi rychle rozplyne a Brimstone přesedlá. Wow, máme tu Dystopický Kalvinismus!!! 145 minut s rukou ve vlastní řiti sice uběhne jako voda, ale postrádám zde výraznější přidanou hodnotu. Proč režisér například neobohatil příběh o tematiku čarodějnictví, která se zde po úvodní kapitole vysloveně nabízela? Protože proto. Brimstone satanžel nedokázal plně využít svého potenciálu,ale vzhledem k tomu, že jsem si sám během sledování vyšetřil prostatu, tak výsledek je jasných pět hvězd. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAKOVÝ JE ÚDĚL ŽENY.“ ... ŘEKL KDO?“ ... „STOJÍ TO V BIBLI.“… /// Pearce je božím ztělesněním ďábla a Dakota mi moc chyběla. Retrospektivní vyprávění z divokýho západu, ve kterým ti hodní snášej příkoří sráčů, poháněnejch chtíčem. Příběh dokazuje, že v drsnosti může bejt (úchylná?) krása. S napětím a neskrejvanou radostí čekám na poslední kapitolu s názvem ODPLATA. (ne zlato, nezvedej prosebně zrak k nebi!...) Dramatický orgie pro drsnější pozorovatele, za který musím Koolhovenovi složit 5ti hvězdnou poklonu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Fotr je uchylák. 2.) Holka si mě dokáže získat, aniž by vydala hlásku. 3.) Hledám film pro pedofily. 4.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V mene Boha všemohúceho... V histórii si mnohí falošní či skutočne ortodoxní boží služobníci ukrývali svoje zvrátené chúťky a túžby po moci za vyvolenosť a výnimočnosť darovanú od Boha. Číročisté zlo sa však nikdy nedokáže premeniť na božiu službu. A vždy toto zlo vzniká kvôli absencii lásky. Netradičný western, či skôr výsek z histórie amerického Západu, je natočený brutálne a nanajvýš realisticky, čo dodáva námetu silu a razanciu. Príbeh koncipovaný do štyroch kapitol, ktoré navyše nie sú chronologicky usporiadané, svedčí o originalite tvorcu priniesť do žánru nový vietor, nehladiac na prekvapivý záver. Úspech sa podaril aj vďaka fantastickým výkonom Dakoty Fanning a Guy Pearceho. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Těsně před natáčením z projektu kvůli vyčerpání odstoupila Mia Wasikowska. Následně vycouval i jeden z producentů, takže aniž by byl natočen jediný záběr, projekt téměř zkrachoval, neboť vše bylo pro natáčení připraveno, včetně zbudování kulis a najmutí členů štábu. Když Guy Pearce tedy nasedal do letadla směr Evropa, podstupoval poměrně velké riziko, jestliže film nebyl zcela zafinancovaný. Byl ale natolik nadšený z postavy reverenda, kterou mu režisér Martin Koolhoven nabídl, že toho nedbal a přiletěl. Jeho zaangažování v projektu nakonec přineslo filmu zbytek nutných financí a mohlo se začít natáčet. Během několika dní byla M. Wasikowska nahrazena Dakotou Fanning, o které se uvažovalo jako o vůbec první volbě pro roli Joanny, ale z důvodu jiných filmování musela předtím odříct. Jenže pak se z natáčení musel omluvit Robert Pattinson, kterému do toho vstoupilo jiná práce (poslal zprávu Guy Pearcovi, který tu špatnou novinu musel předat režisérovi...). Naštěstí herec Kit Harington byl ochoten ukrojit si z dovolené a během pár dní se dopravit na plac a připravit se na roli. (Nine)
  • Režisér Martin Koolhoven opísal Brimstone projekt ako holandský western. Inšpiráciou mu boli jeho obľúbené talianske spaghetti westerny. (beso74)
  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama