Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (303)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ono koukat na herectví Matta McConaugheyho je samo o sobě zážitek. Protože podobně jako Jeff Goldblum má velmi jedinečnou pohybovou mimiku a řeč jeho těla je prostě koncert. Když k tomu přidáte vynikající "životopisný" příběh, který není nepodobný takovému Vlku z Wallstreet + třeba War Dogs, máte tu zaděláno na velmi zábavný biják. Výborná retro věc! ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nejak se mi nechce verit tomu zaveru! Ocekavala bych uplne opacny, a bylo by to tak asi dle klasickych koncu v poradku. Taky nejak nerozumim potrebe Matthewa, protoze oscara uz ma, tak proc se stylizovat zrovna do tehle rovin (Blaznovo zlato, kdyz uz zlato, mu sluselo podstatne vice). Presto, tolik nechutenstvi k chlapovi ve mne dokazal na platne vyvolat malokdo, takze je to asi v poradku. Tim opadly me romanticke idealy o nem. Snimek je to poucny, i kdyz klasicky sokujici a nekolikrat jsme neco takoveho uz videli, takze v konecnem dusledku to zapadne do prumeru. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME ZLATÝ DŮL!“… /// Vyprávění o „volání“ zlata. A další film o pádu, vzestupu (a tím pádem o šíleným bohatství) a následným … prostě o Bre-X Mineral Corporation. Zlato a štěstí. McConaughey předvádí další nezapomenutelnou postavu a díky jemu uvěříte, že tyhle dvě slova k sobě patří. Jinak jde o „kus“ na jedno vidění. Díky dobrodružnýmu příběhu, kterej byl pro filmový účely přikrášlen a ožralovi i klaunovi Matthewovi získáte celkem jasnej přehled o tomhle těžebním skandálu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy posle skutečnosti. 2.) Nevím, jak vypadá člověk, kterej má sen. 3.) Thx za titule „cybero75“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne šialený príbeh plný zvratov, koré môže vymyslieť len sám život a asi aj preto pôsobia paradoxne tak málo uveriteľne, by si zaslúžil asi o niečo satirickejšie a inovatívnejšie prevedenie. V prípade Gold sme sa dočkali proste iba ďalšej životopisnej drámy, ktorá sa až príliš bojí využitia humorných prvkov. Pritom McConaugheyho postava a aj samotný herec by si takéto uchopenie zaslúžili. Pokiaľ tohto herca máte posledné roky radi, užijete si ho aj v Gold, pokiaľ vám nesedí, tak tento film možno ani neprežijete, respektíve po pol hodine prepnete v televízii kanál/vypnete DVD. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem vůbec netušil, jak vlastně funguje celý ten byznys kolem prospektorů a těžařů. Takže mě v tomto indonéském zlatém dole ledacos překvapovalo. Škoda jen, že film nemá nějakou kladnou postavu, protože by se mi pak lépe sledoval. Koukat dvě hodiny na permanentně nalitého chlapa mě prostě moc nebaví, ale jinak dobré (70%). ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama