Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (301)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME ZLATÝ DŮL!“… /// Vyprávění o „volání“ zlata. A další film o pádu, vzestupu (a tím pádem o šíleným bohatství) a následným … prostě o Bre-X Mineral Corporation. Zlato a štěstí. McConaughey předvádí další nezapomenutelnou postavu a díky jemu uvěříte, že tyhle dvě slova k sobě patří. Jinak jde o „kus“ na jedno vidění. Díky dobrodružnýmu příběhu, kterej byl pro filmový účely přikrášlen a ožralovi i klaunovi Matthewovi získáte celkem jasnej přehled o tomhle těžebním skandálu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy posle skutečnosti. 2.) Nevím, jak vypadá člověk, kterej má sen. 3.) Thx za titule „cybero75“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Väcsina filmu vzdialene pripomina Vlka z Wall Street. Akurat samotny pribeh je ovela menej zaujimavy a hlavne ovela nudnejsie natoceny. Chyba tomu poriadna stava drajv. Postavy vam su ukradnute a vlastne aj cela zapletka. Z hercov ma poriadny priestor prakticky len McConaughey a aj on zaujme len fyzickou premenou. Cele to pôsobi ako sterilny dokument o vzostupe jedneho chlapika. Lenze uz niekde v polovici filmu zistime, ze cely ten pribeh hrdina nerozprava divakom, ale niekomu inemu. Tato pointa je ale poriadne zuzitkovana az v zaverecnej 15 minutovej vysvetlovacke a pôsobi ako nieco naviac. Buhuzial kvality filmu nezvysi. Namiesto uzasu z toho, ze vas tvorcovia dobehli si znudene pomyslite, ze pointu narychlo vymysleli zo zufalstva, ked uvideli aky nezazivny film natocili. 4/10. Vedenie CSFD by si zasluzilo nakopat do prdele za tie kratke mizerne obsahy filmov, ktore vam nic nepovedia. Skôr vas len pomylia. Ale hlavne, ze su od oficialneho distributora, tak im daju prednost pred zmysluplnym obsahom od fanusikov. Z tej jednej vety to znie jak dobrodruzny film typu Indiana Jones. Pritom McConaughey behom celeho filmu ziadnu banu nehladal. :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který ze začátku spíše odrazuje, aby na závěr uvedl do stavu filmové blaženosti. Ze začátku jsem totiž vůbec nevěděl, jaký důvod si najít, abych film dokoukal. Matthew McConaughey se tu sice opět neuvěřitelně proměnil, ale zároveň tu mluvil tak odborně, až jsem si chvíli myslel, že spadl z Marsu. Odbornost ale po setkání s Édgarem Ramírezem šla naštěstí do kopru a rozjel se opravdový příběh, který se kvalitou stále stupňoval, až jemně šoknul závěrem. Zase jeden z těch, na které budu moc rád vzpomínat, co Vám budu povídat. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný námet (zvlášť, keď si o tom človek niečo viac "naštuduje"). Matthew je tak angažovaný herec, že hranica medzi zžitím sa s postavou a prehávaním je veľmi tenká, tu niekoľko krát možno aj prekročená. Film možno nemá dynamiku, ale jeho devíza je práve v detailoch a jednotlivých scénach... a ako inak v Matthewovi:) Soundtrack parádny!!! 3,5*/5 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů nemám extra v lásce, ale tohle byl jeden z těch lepších. Příběh podle skutečné události je určitě zajímavý a já jsem rád, že jsem se o tomhle podvodu dozvěděl. Jsou tam zajímavé pasáže a konec je překvapivý. Ale ve filmu se vyskytují i nudnější pasáže, a to mě nakonec donutilo dát 3,5 hvězdy. Jinak McConaughey, Ramírez a B. D. Howard do filmu pasovali a především první dva zmiňovaní své role skvěle zahráli. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama