Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (302)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Asi není náhodou, že tento snímek valná většina uživatelů hodnotí třemi hvězdičkami. Na jedné straně stojí velmi zajímavá událost, kterou se tvůrci inspirovali a naprosto dechberoucí výkon Matthew McConaugheyho, který snímek od snímku roste a já neustále zvažuji jeho zařazení mezi oblíbence. Na straně druhé stojí nepříliš povedená režie, která snímku bez přestání háže klacky pod nohy. První polovina snímku byla velmi slabá a ve střední části jsem dokonce několikrát podlehl mikrospánku. Jakmile se ovšem děj přehoupl trošku dál, tak se mi to celé začalo nějakým záhadným způsobem líbit. Pokud se tedy chystáte ke zhlédnutí. Doporučuji to po počáteční nespokojenosti nevzdávat. Závěr stojí za to. Těžko lze uvěřit, že se něco takového skutečně mohlo stát. Tohle by nevymyslel ani ten nejlepší scénárista. Takřka dvouhodinová stopáž zde byla zvolena naprosto zbytečně a kazí divácký dojem. Celkově lepší tři hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který ze začátku spíše odrazuje, aby na závěr uvedl do stavu filmové blaženosti. Ze začátku jsem totiž vůbec nevěděl, jaký důvod si najít, abych film dokoukal. Matthew McConaughey se tu sice opět neuvěřitelně proměnil, ale zároveň tu mluvil tak odborně, až jsem si chvíli myslel, že spadl z Marsu. Odbornost ale po setkání s Édgarem Ramírezem šla naštěstí do kopru a rozjel se opravdový příběh, který se kvalitou stále stupňoval, až jemně šoknul závěrem. Zase jeden z těch, na které budu moc rád vzpomínat, co Vám budu povídat. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý Matthew McConaughey v bezzubém, místy i nudném filmu, který při podrobnějším zkoumání odhalí i nedotažený scénář a velmi podivný soundtrack. Gold má ve své podstatě velmi zajímavý příběh, nicméně režisér Stephen Gaghan ho podává velmi rozvláčnou, chce se říci, že až odfláknutou režií, které "vévodí" občasné plytké dialogy a dějově prázdná místa. Toto všechno vytváří velmi rozporuplný divácký zážitek, který, jak už zde někteří naznačují, ocení jen lidé, jež se o tuto kauzu hlouběji zajímají. Události neznalý divák by zde vážně ocenil kratší stopáž a dynamičtější scénář, což by výrazně pozvedlo atraktivitu celého snímku na reprezentativní úroveň. Takhle ovšem Gold zůstává jen dalším projektem, jehož velké ambice dalece přesahují tvůrčí možnosti a schopnosti. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Zlatá horečka v Indonésii. Zlato je vesměs průměrnou žánrovou podívanou, na které nejzajímavějším prvkem je samotná inspirace ve skutečném příběhu. Herecky slušné, ovšem scenáristicky nevyrovnané a ne zrovna nápaditě či zajímavě natočené. Spíše než jakkoliv památná věc je tedy tenhle snímek nenáročnou jednohubkou. [65%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne šialený príbeh plný zvratov, koré môže vymyslieť len sám život a asi aj preto pôsobia paradoxne tak málo uveriteľne, by si zaslúžil asi o niečo satirickejšie a inovatívnejšie prevedenie. V prípade Gold sme sa dočkali proste iba ďalšej životopisnej drámy, ktorá sa až príliš bojí využitia humorných prvkov. Pritom McConaugheyho postava a aj samotný herec by si takéto uchopenie zaslúžili. Pokiaľ tohto herca máte posledné roky radi, užijete si ho aj v Gold, pokiaľ vám nesedí, tak tento film možno ani neprežijete, respektíve po pol hodine prepnete v televízii kanál/vypnete DVD. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama