Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (301)

italka63 

všechny recenze uživatele

Smekám. Smekám před neuvěřitelným herectvím zde oplácaného, proplešlého, připitého a neuvěřitelně prohuleného Matthewa, který snad jinak v záběru nebyl. Příběh, který zní jako dost dobrá fantazie scénáristy, ale není. Jste prospektor a máte to pod kůží. Sníte o zlatě, ve snu ho vidíte, chcete ho tak moc. A dáte tomu úplně všechno...možná I životy. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný námet (zvlášť, keď si o tom človek niečo viac "naštuduje"). Matthew je tak angažovaný herec, že hranica medzi zžitím sa s postavou a prehávaním je veľmi tenká, tu niekoľko krát možno aj prekročená. Film možno nemá dynamiku, ale jeho devíza je práve v detailoch a jednotlivých scénach... a ako inak v Matthewovi:) Soundtrack parádny!!! 3,5*/5 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvěle přípravený McConaughey, který do své role ždíme jako obvykle svých 100 procent. Jinak ale vcelku nezáživně podaná podívaná inspired by true story, která jde svojí retro stylizací ve stopách American Hustle, avšak je to málo živé a málo vášnivé. Kromě dvou, tří emocionálně povedených situací je to defacto prozívané. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí projekce nechápu, proč ze všech stran znějí hlasy o průměrném filmu, neboť já osobně byl nadšený. Nemohu si pomoci, ale tak trošku mi některé pasáže připomněly výborného Vlka z Wall Streetu. Příběh, ve kterém McConaughey projde opět neskutečnou transformací své osoby je neuvěřitelná a herecky film neskutečně táhne. Podnikatel, jenž si sáhne na samotné dno, aby se následně vyšvihl na samotný vrchol a opět padl na kolena. Líbil se mi samotný příběh, jeho odvyprávění plných zvratů a zábavných momentů. V zápletce je pořád něco, co dokáže pobavit, překvapit a jako samotný životopis se nepodobá rutinním záležitostem. Film vyvolá na konci dost otazníků a za mě rozhodně jeden z nejzajímavějších životopisů za poslední dobu.......8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že by mě snímek s tímhle názvem a s Matthewem v podobné roli - hlavně vizuálně - dovedl moc zaujmout, ale nakonec se ukázalo, že ten příběh je herecky skvělý a navíc podán s příjemným nadhledem, že jsem se prostě bavil. Ne přímo od začátku do konce, ale rozhodně mě sledování nemrzelo ani trochu. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)
  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama