Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (301)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bože, takovéhle role jsou prostě ušité přímo pro Matthewa. Zamilovala jsem si jeho komicky bizarní chování ve Vlkovi z Wall Street a tady jen potvrdil a ještě zdokonalil své umění. Celý snímek je natočen hrozně poutavě a člověk se vážně nenudí, ale žere to. I když ho důlní průmysl nebo něco s ním spojeného nikdy nezajímalo. Má to své kouzlo. Jen škoda, že je tam ten klasiký americký a až příliš okoukaný románek. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechcem sa vyjadrovať k téme, ktorá iba potvrdzuje hamižnosť veľkých finančných zvierat ( tu by som vymenoval pár animálnych druhov hodiacich sa, ale nechcem urážať ich pôvod a nevinnosť ), rozkradnúť ,potopiť, zakopať, zničiť ( a všetky obdobné synonymá obsahujúce podobné znenie ), ostatných, čo i len trošku sa snažiacich jedincov vo vlastnej ( milionárskej ) kariére. Výborné herecké výkony, niekoľko nezabudnuteľných scén a posolstvo, ktoré nepohlo nikým vtedy, ani po 30tich rokoch, a nepohne zrejme ani po nasledujúcich 300. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem vůbec netušil, jak vlastně funguje celý ten byznys kolem prospektorů a těžařů. Takže mě v tomto indonéském zlatém dole ledacos překvapovalo. Škoda jen, že film nemá nějakou kladnou postavu, protože by se mi pak lépe sledoval. Koukat dvě hodiny na permanentně nalitého chlapa mě prostě moc nebaví, ale jinak dobré (70%). ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí projekce nechápu, proč ze všech stran znějí hlasy o průměrném filmu, neboť já osobně byl nadšený. Nemohu si pomoci, ale tak trošku mi některé pasáže připomněly výborného Vlka z Wall Streetu. Příběh, ve kterém McConaughey projde opět neskutečnou transformací své osoby je neuvěřitelná a herecky film neskutečně táhne. Podnikatel, jenž si sáhne na samotné dno, aby se následně vyšvihl na samotný vrchol a opět padl na kolena. Líbil se mi samotný příběh, jeho odvyprávění plných zvratů a zábavných momentů. V zápletce je pořád něco, co dokáže pobavit, překvapit a jako samotný životopis se nepodobá rutinním záležitostem. Film vyvolá na konci dost otazníků a za mě rozhodně jeden z nejzajímavějších životopisů za poslední dobu.......8/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Zlatá horečka v Indonésii. Zlato je vesměs průměrnou žánrovou podívanou, na které nejzajímavějším prvkem je samotná inspirace ve skutečném příběhu. Herecky slušné, ovšem scenáristicky nevyrovnané a ne zrovna nápaditě či zajímavě natočené. Spíše než jakkoliv památná věc je tedy tenhle snímek nenáročnou jednohubkou. [65%] ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)
  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno