Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Nový Zéland sa do sveta žánrovej fúzie čiernej komédie a gore horroru zapísal dvoma nezabudnuteľnými filmami P. Jacksona - Bad Taste a Braindead. Novozélandský návrat do danej žánrovej sféry má však bližšie o oživovaniu tradície amerického "metalového hororu", než jacksonovskému majstrovstvu vo výstavbe gagov a práci s labužníčkou nechutnosťou. ___ S metalovou hudbou sa v Deathgasm, podobne ako napr. v americkom Trick Or Treat (1986) narába žánrovo ľahostajne a s obludnou dávkou ideologického anachronizmu. Spojenie sa s ňou je automaticky spojením sa so zlými silami, snímka oživuje spoločenskú atmosféru konzervatívnych 80-tych rokov a napája ju na hororové rutinérstvo, rovnako zaseknuté v ôsmej dekáde 20. storočia. Snímka tak pôsobí relatívne zábavne a efektne v prvom pláne, ako samostatný záblesk na súčasnej "splatter-comedy scéne", avšak pri pokuse o jeho vsadenie do širších súvislostí neprekračuje hladinu nižšieho priemeru. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec sa po tom, čo jeho matka skončila v base, musí presťahovať ku svojmu ujovi. Život v novej rodine a v zapadnutom mestečku ho však nebaví a jediné, čo ho drží nad vodou, je metal, ktorý miluje. Nájde si troch kamarátov a založia spolu skupinu s názvom Deathgasm. Úplnou náhodou sa dostanú k pesničke, ktorá sa im velmi páči a tak ju skúsia zahrať. Táto pieseň však prebudí temnú silu, ktorá zmení každého v ich okolí na démona. - Tento víkend som si plánoval pri úprave profilu pridať Deathgasm k najočakávanejším hororom roku s popisom, že od toho očakávam orgazmus pre hororového diváka. Do tohto štádia sa to síce nedostalo, ale je to pre mňa jeden z najlepších hororov roku 2015. Metalovú hudbu velmi nevyhladávam a môj názor na ňu je rovnaký ako u Mediny z tohto hororu - banda vrieskajúcich chlapov. Ja s touto hudbou ale problém nemám. Ústredné postavy sú pre svoje charaktery ako stvorené. Všetky vyzerajú velmi dobre a musím povedať, že herecké obsadenie je jednou z najsilnejších stránok tohto hororu. Ďalšou silnou stránkou je gore. Takýto démonický splatter sa len tak nevidí, takže tvorcovia mali volnú ruku. Gore je úplne perfektné, krv strieka úplne všade a všetko vyzerá naprosto dokonale. Pri jednom podrezaní mi to úplne pripomenulo legendárnu scénu z Haute Tension, ktorá je pre mňa najlepším podrezaním ever, ale táto sa jej pekne priblížila. Po komediálnej stránke funguje všetko naprosto dokonale a myslím si, že sa u tohto nedá ani chvílu nudiť. Najvtipnejšie boli pre mňa dvojitá poprava a kradnutie paliva. Tvorcovia z Nového Zélandu sa po minuloročnom Housebound opäť parádne predviedli a ukázali, že spolu s Austráliou sa im nedarí natočiť zlý horor. Spolu s Bloodsucking Bastards je toto pre mňa zatial najlepšia hororová komédia roku 2015. Pozerám že je to režisérov prvý film, takže miera môjho rešpektu voči nemu sa ešte zvyšuje. EDIT: 17.01.2023 - Je neuveritelné, aké indie horory vznikali len pár rokov dozadu. Na Deathgasm je jasne vidieť vášeň k hororovému žánru, ktorá momentálne na hororovej scéne tak strašne chýba a vytratila sa nevedno kam. Síce hodnotenie znižujem, ale určite sa k tomu ešte niekedy vrátim. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Jako posluchač těch nejtvrdších metalových žánrů jsem se přirozeně na démonický splatter podkreslený metalovou hudbou docela těšil a současně se i podvědomě trochu bál naprostého zklamání... To se naštěstí nekonalo, přestože Deathgasm zůstal napůl cesty... Jednoduchý příběh o partě studentů, kteří díky prokleté písni promění celé městečko ve vraždící, démony posedlé maniaky poměrně rychle odsýpá, hlavní postavy jsou sympatické jedna vedle druhé, gore je v pohodě, ale co tenhle kus sráží je neskutečně trapný humor... Chápu, že natočit vážně pojatý horor s takovýmto příběhem asi není úplně nejjednodušší, ale Howden by se příště měl podívat alespoň na pár hororových komedií, jak v nich má fungovat humor a pro inspiraci ani nemusí chodit daleko... Takže Deathgasm jako splatter docela splnil mé očekávání, i když ke konci začínají stále se opakující scény být trochu únavné, jako komedie vůbec... Jo a z patnácti v titulcích uváděných kapel jsem poznal pouhých pět... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Občas to sice působí dost křečovitě a snaží se to za každou cenu až moc pobavit a šokovat, jinak je ale Deathgasm dalším poctivým důkazem, že Nový Zéland má opravdu co nabídnout a poslední dobou sype jednu parádní žánrovku za druhou (Co děláme v temnotách, Housebound atd.).Filmaři si sice hodně, hodně půjčují, ale Howden naštěstí není jen filmový fanoušek ale i snaživý režisér, který měl smrtelně dobrou ruku při výběru herců, protože Milo Cawthorne se fakt povedl a jeho přirozený herecký projev je hodně fajn i v tak úchylný píčovince.Mám rád tyhle hororový parodie a tenhle žánrový pokus přes kopírák se opravdu povedl.70%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě ta první půlka bavila víc, než ta druhá. To klasický puberťáctví, v němž nechybí šikana, blonďatá buchta a láska k metalu, bylo totiž podáno celkem sympaticky a hlavně vtipně - snad ve třech případech jsem se fakt hlasitě zasmál. Ta splatterová část, kde dochází na fighty s démony, sice nabídne hodně umělý krve, střev a kromě motorovky dojde i na ne zrovna obvyklý zbraně (ano, mluvim o umělých ptácích a Venušiných kuličkách), ale masky bych řadil spíš k průměru: hlavní grázl Aeloth už zavání dokonce lehkou trapností. Ale blbina je to správná, o tom žádná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)
  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)
  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)

Reklama

Reklama