Reklama

Reklama

Stále spolu

  • angličtina Always Together (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Petr a Simona spolu žijí dvacet pět let. Mají devět dětí, se kterými bydlí v maringotkách na šumavské louce – bez televize, počítače a tekoucí vody. Autoritativní Petr sám sebe nazývá „profesionálním otcem." Potomky vede ke svobodě a souznění s přírodou a zároveň se je snaží chránit před škodlivým vlivem konzumní společnosti. Do školy chodí děti jen na přezkoušení - vysokoškolsky vzdělaní rodiče je učí doma. Rodinná soudržnost, která v dnešním západním světě už prakticky nemá obdoby, působí na první pohled idylicky. Při bližším pozorování však začínají vyvstávat pochybnosti. Film Stále spolu zkoumá, jaká je cena za svobodný život stranou společnosti, a ptá se: existuje recept na ideální rodinu? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně dokument na fascinující téma, jehož sledování mě vystavilo nebývalému otřesu. Jako už tolikrát, opět člověk nestačí žasnout, v jakých podmínkách někteří z nás žijí v 21. století. V tomto případě samozřejmě těžko nějak "objektivně" hodnotit dokument, protože to první, co se dere na mysli, je hlavně vlastní názor na prezentovanou rodinu, potažmo její hlavu v postavě toho autoritativního fousáče. Film jsem zhlédl s nebývalým zájmem a stejně dychtivě jsem si zde přečetl všechny komentáře (moc jich zde stejně nebylo, na to, že od premiéry v kinech už utekly skoro 3 měsíce), ze kterých se člověk dozví také mnoho zajímavého. Celkově se nemohu ubránit dojmu, že ať už se tento dokument teoreticky mohl či nemohl natočit lépe, osobně ho shledávám velmi dobrým tím, jak vyhmátl nesmírně silné téma, o kterém by se dalo klábosit neobyčejně dlouho a které nemůže nechat chladným snad nikoho. A tak asi jediné, co zbývá, je čekat, jestli se tvůrci k té rodině ještě v budoucnu vrátí, protože se to přímo nabízí (i mě napadla otázka, co s celou rodinou bude po Petrově smrti, jak už zde někdo zmiňoval přede mnou), a jestli o nich ještě uslyšíme. Osobně bych o to zájem určitě měl - dlouho jsem neviděl dokument, který by mě tak oslovil. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že dokument ma šokoval a moje hodenotenie Petra je nelichotivé. Chýbal mi názor sociálnych pracovníkov, deti budili dojem, že trpia a preto som sa divil, že ich už dávno rodičom nevzali a nedali do decáku. Na druhej strane, ak by tam namiesto detí vystupovala parta podobne trpiacich dospelých (čo niektorí z nich už aj boli), ľutoval by som ich pramálo. Divím sa, že Peter súhlasil s natáčaním, možno potrebovali peniaze. V Každom prípade mi to prišlo ako nevyvážené, ale zato úmyselné brnkanie na city. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto dokumentárneho filmu som zostal mierne šokovaný, dosť prekvapený, ale hlavne poriadne nasratý. Vlastý, zarastený blbec Mlčoch by si zaslúžil poriadne po papuli. Za to ako týra, manipuluje a terorizuje svoju rodinu by mal sedieť v base. Jeho hlúpa, submisívna manželka Simona by sa mala liečiť na psychiatrii. Dvoch najstarších synov treba urýchle niekde izolovať, pretože z nich pod vplyvom ich despotického otca vyrástli nepredvídateľní psychoši. Ostatné deti zveriť sociálke a tie najmladšie umiestniť do normálnych rodín na prevýchovu. To čo predviedol egocentrický blázon Petr Mlčoch v tomto dokumente je jasný príklad dlhodobého, systematického domáceho násilia. ** ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli nám Captain Fantastic ukázal spíše tu ideálnější variantu alternativní anarchisticko-survival rodiny, tak tenhle dokument předvádí jak se to dá dělat neslavně... Jestli děti Fantastica měly všech pět pohromadě, dokázaly samostatně myslet a zpracovávat informace které aktivně čerpaly, tak děti podivína Petra nejsou schopné vypotit souvislou-nedejbože smysluplnou-větu. Nechápu na jakém principu funguje systém domácího vzdělávání když tady jsme viděli 3 děcka u přezkoušení naprosto nedostatečně koktat a blábolit a stejně pak tatínkovi hlásili, že dostali za 1 ..Jak k tomu přijdou děcka chodící normálně do školy které musí podávat výsledek o několik levelů vyšší aby se dostali aspoň na dostatečnou úroveň.?! Je sice hezké jak děcka umí lézt v korunách stromů a nikdo se o ně nebojí, ale jinak jim evidentně schází jakákoliv intelektuální strava. Nikdo tam nečte a jediným zdrojem informací, "mouder" a znalostí je tak otec, který ale ve svém přesvedčení o vlastní dokonalosti nejspíše už taky nepříjmá nové znalosti a informace...... Fantasticův model mi připadá smysluplný a sympatický, ale podle všeho stačí jen málo aby se to celé zvrhlo do Mlčochova fiaska. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Silné téma, slabé zpracování. Dokument o "jiných lidech", vyznávajících jiné životní hodnoty, ne ty diktované konzumní společností. Je položena spousta otázek, na které se ovšem v dokumentu nenachází odpověď. Škoda, že mnohdy zajímavé sekvence jsou nechány bez bližšího vysvětlení či dalšího komentáře. Dokument tak vyznívá do ztracena. Na konci si člověk pomyslí: No, dobrý, a...? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Poutní kostel Narození Panny Marie ve Strašíně je místo, kam jde rodina v závěru dokumentu pokřtít Viktorku. (Atjov91)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama