Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný, vymyšlený a natočený film. Nejdříve jsem si říkala, že mě to asi nebude bavit, ale nakonec mě to hodně mile překvapilo. To nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Kathy Bates je dokonalá, Jennifer Jason Leigh úžasně divná, Christopher Plummer skvělý hajzlík na facku a David Strathaim tomu jsem věřila všechno. Herecké obsazení tomu dává laťku hodně vysoko. Atmosféra filmu je ale taky velké pozitivum. Příběh samotný je super, líbí se mi to retrospektivní prolínání s přítomností, hodně to pak vysvětluje chování postav. Vážně jsem moc mile překvapená a věřím, že film nevidím naposledy. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film letmo prohlédl, zahlédl jsem oscarovou Kathy Batesovou dřív, než jsem si stačil přečíst obsazení. Pomyslel jsem si, poučen z filmu Misery, čím koho zase praští do hlavy. Nic takového se nekonalo. Aspoň ji nebudu mít zafixovanou jako vražedkyni, i když role Annie jí sedla perfektně. Aby ne, když za to dostala Oscara, že? Na Kingovy dlouhé děje jsem si dávno zvyknul. Proto mi nepřišlo divné, že se film odehrává ve skutečnosti jen několik málo chvil před neoficiálním rozsudkem, vyplněný mnoha drtivými okamžiky z minulosti. Je to zkrátka výborná záležitost na plný počet bodů. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Dolores Claiborneová je dalším z filmových zpracování románú od Stephena Kinga a musím říci, že se řadí k těm povedenějším. Samozřejmě všechno z knihy se nedá odvyprávět a jak tomu tak bývá, kniha svou kvalitou film o fous převyšuje. Velmi mě mrzelo, že nebyla dodržena rámcová kompozice z knihy. Film je tedy odvyprávěn lehce jinak, ale i tak se povedlo udržet působivou atmosféru. Jen škoda že tvůrci vynechali jednu opravdu výjimečnou scénu z knihy ve které hlavní roli hrají výkaly. Solidní zpracování, trošku jiné, ale vyloženě se nedá říci, že by mi tam něco scházelo. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z FILMU, KTERÉ SE MI PODAŘILY ZACHYTIT: "Ani nevíš, co potřebujeme." "Předpokládám, že všechno." // "Paní Dolores zabila jste (už) dneska někoho?" "Ne, ale teď vím, u koho začnu nejdřív." // "Ranní procházka?" "Ne, sháním člun pro svůj velkolepý útěk." // "Z tohohle chapa by sis nepřítele dělat neměla." "Já si ho nedělám, on už můj nepřítel je." // "Doufám, že bude pršet, že bude lejt a všichni se utopěj." // "Nehoda, Dolores, bývá nejlepší přítelkyní nešťastné ženy." // "Někdy musíš bejt ta největší mrcha na světě, abys přežila." (viděno: 12.10.2006 na Primě pozdě večer/časně ráno) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Verím tomu, že kniha musela byť skvelá. Postupne sa nám odkrývajú tajomstvá života Dolores Claiborne. Nič iné jej nezostáva, a všetkým okolo nej, iba priznať si pravdu, postaviť sa jej a začať konečne žiť. Filmom s Kathy Bates som sa od Misery vyhýbala, lebo zahrala to tam tak bravúrne, že mi začala parádne liezť na nervy. Tu bola tiež skvelá, možno o kúsok lepšia bola Jennifer, ktorá je na takéto role ako stvorená. Ako bonus výborná hudba. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Požár na place způsobil škodu na 1 000 000 amerických dolarů. (Dlee)
  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)
  • V 104. minúte hovorí Dolores Claiborne (Kathy Bates) svojmu manželovi (David Strathairn), že za to, ako sa chová k ich dcére, dostane pár rokov vo väzení Shawshank. Jedná sa o fiktívnu väznicu z poviedky "Rita Hayworth and Shawshank Redemption", podľa ktorej bol natočený najvyššie hodnotený film na ČSFD Vykúpenie z väznice Shawshank (1994), takže ide o odkaz na ďalšie dielo Stephena Kinga. (MontyBrogan)

Reklama

Reklama