Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (178)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* dobře vystavěný příběh, kde jste až do konce v napětí jak to dopadne a Kathy Bates v hlavní roli to jsou hlavní klady tohoto thrilleru podle knihy Stephena Kinga. A když se to vezme, tak ani žádné zápory jsem nenašel. Své vysoké hodnocení si zaslouží a určitě i větší pozornost než současných necelých 2300 diváků. Za sebe sice dávám "jen" 4 hvězdičky, ale doporučuji dál všem kdo mají rádi poctivé dramata s kriminální zápletkou. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nejošklivější herečka Hollywoodu ve vrcholné formě. Při pohledu na ni se přemístí krev opravdu jen těm nejzoufalejším pánům s pokřiveným vkusem. Chudákovi manželovi se tedy nelze vůbec divit, že propadl nejdříve alkoholu a poté byl dokonce dohnán až k tomu, aby mu s nedostatkem sexu pomáhala jejich ratolest. Dolores, jako správné mamince, se pochopitelně nelíbilo, že manžel využívá úzkou díru dcery, a tak jako správná manželka připravila pro svého manžela díru mnohem širší a především hlubší, ze které už se člověk živý nedostane. Příběh s námi režisér rozehrál moc pěkný. Obzvlášť, když poslední mnou viděný film s Kathy Bates byl snímek Misery. S postavami nás snímek velmi pomalu seznamuje prostřednictvím vzpomínek a já dlouho nevěděl, koho považovat za toho hodného a kdo je naopak zlý. Právě k tomu bych měl jedinou svoji výtku. Zpočátku jsou vzpomínky opravdu hodně nezáživné. Film nabírá tempo neskutečně pozvolna a značnou část stopáže mě nebavil. Až závěrečných asi 30 minut bylo naprosto geniálních a mohu je zařadit mezi nejlepší minuty, jaké byly v celé mé divácké kariéře mým očím dopřány. Bohužel luxusních 30 minut ze 120 je pro mě na nějaké vysoké hodnocení trošku málo. Lepší 3 hvězdy. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Dolores Claiborneová je dalším z filmových zpracování románú od Stephena Kinga a musím říci, že se řadí k těm povedenějším. Samozřejmě všechno z knihy se nedá odvyprávět a jak tomu tak bývá, kniha svou kvalitou film o fous převyšuje. Velmi mě mrzelo, že nebyla dodržena rámcová kompozice z knihy. Film je tedy odvyprávěn lehce jinak, ale i tak se povedlo udržet působivou atmosféru. Jen škoda že tvůrci vynechali jednu opravdu výjimečnou scénu z knihy ve které hlavní roli hrají výkaly. Solidní zpracování, trošku jiné, ale vyloženě se nedá říci, že by mi tam něco scházelo. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dramatický život Dolores, okolo které se docela točí vraždy, neb je obětí životních cyklů - obětí různých tyranů, které sama na sebe vábí jak magnet a když je myš zahnána do kouta, co udělá? Jo. Skočí na Vás, když už není kudy kam, otočí se, sebere zpanikařenou odvahu a napadne Vás. Libovka Kingovka, není to takové to Céčko - ale není to ani Shawshank/Zelená míle/Osvícení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že Kingovu předlohu neznám, takže se na Dolores nedívám jako na adaptaci, ale jako na původní drama o složitém vztahu matky a dcery, který je významně ovlivňován démony minulosti. A v tomto ohledu v mých očích film obstál. Ale nebylo ani tolik stavbou příběhu, který mi nepřišel až tak výjimečný, jako spíš obsazením. A nebyly to jen Kathy Bates a Jennifer Jason Leigh, které film táhly, kdo mě zaujal. Byli to i Juddy Parfitt jako sekýrující Doloresina zaměstnavatelka, David Strathaim v roli násilnického manžela či Christopher Plummer coby umanutý vyšetřovatel. Není mnoho filmů, kdy by měl režisér při obsazení takhle šťastnou ruku. Být to o něco kratší, hodnotil bych maximálně, ale i tak jsem navýsost spokojen. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Během natáčení scény na trajektu dostala Jennifer Jason Leigh mořskou nemoc. Jako záskok byla vybrána jedna ze studentek tamní střední školy. (D3VIL)
  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)
  • V konečné verzi filmu nebyla zahrnuat scéna, v níž Dolores (Kathy Bates) rozbije celou sbírku nádobí její tchyně. Dalším rozdílem oproti knižní verzi je také počet dětí Dolores. V knize má 3, zatímco ve filmovém zpracování má pouze jedno. (Dlee)

Reklama

Reklama