Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1788. hodnocený film: Nějak bych ani neřekl, že tenhle film byl natočen na motivy knihy Stephena Kinga. Samotná zápletka je skvělá, ale do role Dolores byla vybrána žena, která není nikterak silná, ani zajímavá. Celou tu dobu žije v přítomnosti svého tyranského muže a dělá služku u bohaté rodiny. Pak ale jakoby se něco změní a Dolores v sobě najde vnitřní sílu zbavit se manžela. Na pomoc jí přichází dcera, která svými argumenty vyseká matku z obvinění z vraždy. 4* nakonec dám snímku6, který můžu jen doporučit. Skvělé herecké výkony a perfektní příběh, takový byl film. Knížka bude ale určitě ještě lepší, vždyť je to King. 4* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochroumaný vztah odcizené dcery s rázovitou matkou (fantastická Kathy Bates), obviněnou z vraždy (vražd), představuje trnitou půdu pro chladné psychologické drama znovushledání a nalézání vzájemné cesty. Jelikož s sebou obě vláčí traumata rodinné minulosti s otcem alkoholikem (a hůř), bude to těžké, nepříjemné, zraňující, kdy skrz hutnou deku deprese slunko neprosvítí (nejenom při zatmění). Nešustit závěrečné "předsoudní vyříkání" hollywoodským papírem víc, než by bylo záhodno, mají to Dolores a Selena za 5*. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nádherná poetika Stephena Kinga. Tento spisovateľ nepísal iba výborné horory a trillery, ale aj úžasné drámy ktoré vchádzajú až do hĺbky duše. Je pravda že zfilmovanie sa nepodarí vždy tak ako by to sám King chcel. Avšak keď sa to podarí je to naozaj dielo vážene tak napríklad ku príkladu Osvietenie, Zelená míľa či útek z väznice Shawshank. S knihy bolo vybraté to podstatné (Samozrejme že film isté obmedzenia a až tak do tých myšlienkových pochodov nemôže zájsť). Tak ako sa mi nepáčila herečka Kathy Bates vo filme Misery tu ma nesmierne bavila a jej herecký výkon bol podaný vynikajúco. Nemám už čo dodať King ako sa mi páči. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z FILMU, KTERÉ SE MI PODAŘILY ZACHYTIT: "Ani nevíš, co potřebujeme." "Předpokládám, že všechno." // "Paní Dolores zabila jste (už) dneska někoho?" "Ne, ale teď vím, u koho začnu nejdřív." // "Ranní procházka?" "Ne, sháním člun pro svůj velkolepý útěk." // "Z tohohle chapa by sis nepřítele dělat neměla." "Já si ho nedělám, on už můj nepřítel je." // "Doufám, že bude pršet, že bude lejt a všichni se utopěj." // "Nehoda, Dolores, bývá nejlepší přítelkyní nešťastné ženy." // "Někdy musíš bejt ta největší mrcha na světě, abys přežila." (viděno: 12.10.2006 na Primě pozdě večer/časně ráno) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates je vynikající herečka a velká sázka na jistotu. Na jejím výkonu film stojí a padá, i když jde o velmi silný lidský příběh. Nejdříve jsem samozřejmě četla knihu od Stephena Kinga. Nikdy jsem si nemyslela, že mě kniha, která je vlastně jeden dlouhý monolog vyprávěný nějakou postarší hospodyní bude tolik bavit a nebudu se moct od něho odtrhnout dokud ho prostě nedočtu, ale byla to právě Dolores, která mě vyprávěním o svém pohnutém životě dokázala udržet u čtení a knihu jsem zhltala a měla jí plnou hlavu. Jako by všechny mé myšlenky měly najednou vytrysknout ven ve velkém gejzíru. Film všechno jen podpořil, protože jsem si herce a postavy knihy ztotožnila a taky jsem zažila takové malé deja vu. Jezdí k nám do práce jedna starší paní, která by o svém životě taky mohla napsat román a klidně by si mohla s Dolores Claiborneovou podat ruku. Obě ženy toho prožily mnoho a obě byly (jsou) jedny z nejsilnějších žen, které jsem mohla poznat a jejich příběh vyslechnout. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)

Reklama

Reklama