Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (178)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další film podle knížky Stephena Kinga, kterej můžu nezaujatě okomentovat, protože jsem knížku nečetl.. Kathy Bates tu potvrdila, že je to dobrá herečka a tahle role jí sedla.. dál bych pochválil mrazivou hudbu, která se do tohohle filmu hodila a místama dobrou atmosféru, ale jako celek mi to dech nevyrazilo.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Ženská musí být občas v životě mrcha..." D.C. je jednou z mála (asi pěti) knih, které jsem od S.Kinga nečetl. Ba je to horší, kdysi dávno jsem se do ní pustil, ale odložil ji a už nedočetl. Snad i proto jsem odkládal film, co se ukázal být skvělým psychologickým dramatem. Herecký koncert hvězd, filmařsky precizní snímek a jako třešnička i solidní dabing (i když by mi titulky nevadily). Oscarová Batesová si dokáže získat diváka (a oprostit se od své sadistické Annie Wilkisové), zatímco Ch.Plummer je úlisný had s baziliščíma očima. Jak se postupně ukáže, nejde ani tak o V.Donovanovou, u níž Dolores sloužila, jako o vyřešení jedné dávné vraždy... Výborných filmů podle Kinga je hrstka, tenhle, jak se mi zdá, bude patřit mezi ně. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kniha sa hneď po prečítaní dostala medzi moje top kingovky, preto som prvú tretinu filmu znášala dosť ťažko. Spôsob dramatizácie predlohy sa mi nepáčil, neurotická Selena ma iritovala... ale postupne som si zvykla. Niekedy mi vadí, že scenáristi násilím menia optiku aj zbytočne pridávajú teátro tam, kde netreba - pre mňa osobne bol príbeh Dolores Claibornovej bezchybne pripravený na spracovanie už tak, ako ho napísal King. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Dolores Claiborneová" je zhruba 220 stranový román, ktorý napísal v priebehu rokov 1989 až 1992 americký spisovateľ Stephen King. Kniha vyšla v roku 1993 a o dva roky neskôr sa dočkala filmového spracovania. Réžie sa ujal Taylor Hackford. Do hlavnej, titulnej úlohy obsadil herečku Kathy Bates. Táto dáma sa už raz pred tým objavila v hlavnej roli v adaptácii románu Stephena Kinga. Vo filme "Misery nechce zomrieť" stvárnila úchvatným spôsobom psychicky narušenú a nebezpečnú zdravotnú sestru Annie Wilkinsovú. Jej herecký výkon bol vtedy odmenený Oscarom. Ja by som jej bez mihnutia oka dal ďalšiu sošku i za to ako zahrala Dolores Clainborneovú. Opäť predviedla herectvo z ktorého naskakujú zimomriavky. No nie len kvôli nej si tento titul zaslúži plné hodnotenie. Je to jedno z najlepších a najkvalitnejších filmových spracovaní Kingovej literárnej predlohy. Perfektný psychologický thriller. ***** ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film letmo prohlédl, zahlédl jsem oscarovou Kathy Batesovou dřív, než jsem si stačil přečíst obsazení. Pomyslel jsem si, poučen z filmu Misery, čím koho zase praští do hlavy. Nic takového se nekonalo. Aspoň ji nebudu mít zafixovanou jako vražedkyni, i když role Annie jí sedla perfektně. Aby ne, když za to dostala Oscara, že? Na Kingovy dlouhé děje jsem si dávno zvyknul. Proto mi nepřišlo divné, že se film odehrává ve skutečnosti jen několik málo chvil před neoficiálním rozsudkem, vyplněný mnoha drtivými okamžiky z minulosti. Je to zkrátka výborná záležitost na plný počet bodů. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V 104. minúte hovorí Dolores Claiborne (Kathy Bates) svojmu manželovi (David Strathairn), že za to, ako sa chová k ich dcére, dostane pár rokov vo väzení Shawshank. Jedná sa o fiktívnu väznicu z poviedky "Rita Hayworth and Shawshank Redemption", podľa ktorej bol natočený najvyššie hodnotený film na ČSFD Vykúpenie z väznice Shawshank (1994), takže ide o odkaz na ďalšie dielo Stephena Kinga. (MontyBrogan)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Požár na place způsobil škodu na 1 000 000 amerických dolarů. (Dlee)

Reklama

Reklama