Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 3

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (76)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Nudné? Divné? Ale kdepak! Neskutečně kouzelné, jen pro to musíte mít cit. Vzhled světů a postav, obzvláště pak těch měsíčních, je neskutečně krásný a často i roztomilý. Já být malý dítě, tak si to pouštím asi pořád dokola, jak bylo mým zvykem. I dospělák si zde najde něco, čemu se zaměje, nebo aspoň ušklíbne. Pokud ne, tak je mi to opravdu líto. Začínám zjišťovat že evropské animáky mají v něčem mnohem větší kouzlo, než ty americké. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Francouzský Mune se představuje v krásně zpracovaném a originálním světě, který dokáže zaujmout nejednu ratolest, ale i dospělého jedince. V barevném prostředí se vypráví příběh, jenž je sice předvídatelný, ale svými mytologickými prvky dodává postavám a prostředí mnoho možností. Animace je naopak čerpána ze soudku spíše průměrného, stejně tak vtipné pasáže. Modrému hrdinovi také chybí větší prostor pro starší diváky, škoda. /55%/ (Kino - Prom.) ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Astronomii na tom své děti asi vyučovat nebudete, ale hravost, nápaditost a překrásné vizuální zpracování si určitě užijete. Grafici se očividně vyřádili, a to nejenom na jednotlivých postavách, z nichž má většina nějakou zajímavou vlastnost. Film se s ničím moc nepáře, a tak ani nevíte, že ta necelá hodina a půl uběhla. Sympatické, milé a příjemně jednoduché. Milovníci Kung-Fu Pandy se navíc mohou těšit na elektroúhoří reinkarnaci mistra Oogwaye. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mune je v mnoha ohledech výjímečný film, který stojí za shlédnutí. Pro mě je v něm kouzlo z Exupériho Malého prince...velmi neamerické, neotřelé, originální, milé... . Po výtvarné stránce, i co se scénáře týká, není co vyčíst. Přesto jsem byl připravený dát jen 4*. Ale bylo by to ze stejného důvodu, jako když člověk pije celý život polotučné mléko z krabice a pak dostane čerstvě nadojené... . Takže málem bych jednu hvězdu nedal jen proto, že mi tam nejspíš chybělo něco z těch amerických animáků. Mune je poetický příběh, kterých by se mělo točit mnohem víc, aby děti dostávali kromě těch základních pohádkových mouder, také nějakou něhu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, ale myslím si, že aktuálních 67% je tu fajn. Má to "jinou" animaci, zajímavý svět (měsíc tažený pavučinami "snovým velbloudem", zaharpunované slunce, dvourozměrné sny), není to legrační, dějově prosté. Určitě nedoporučuju 3D. Z nedostatku času jsme byli. Minimální přidaná hodnota a s brýlemi je zbytečně tmavší. Budu chtít koupit DVD. ■ S odstupem a když s rovnám s jinými věcmi, kterým jsem dal 4* (např. Song Of The Sea), hodnocení snižuji. ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama