Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 3

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (76)

dkas 

všechny recenze uživatele

Už dlouho, pokud vůbec kdy, jsem neviděl něco tak jiného, zvláštního. Příběhově se nejedná o nic moc nového, ale jinak jsem se nestačil divit! Co tvůrci dokázali vymyslet, klobouk dolů. Ani v nejdivočejších snech by mě některé věci opravdu nenapadly (třeba svíčka). Animace taky super, postavičky jsou hodně zvláštní, ale je to spíše ku prospěchu věci. Za mě tedy obrovské nadšení, hlavně za originalitu. Kdo neviděl, nepochopí ;-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Čarokrásný, křehký až éterický příběh z říše snů, průzračný jako horská bystřina a bezelstný jako dětská duše ... jeho výtvarná stránka dojímá svým půvabem, jeho dějová linka okouzluje svou koncepcí a jeho důvtip vzbuzuje bezděčný úsměv. Jasných a zářivých 5* ... pro jeho tři světy, které se vzájemně prolínají - a pro všechny jejich pozoruhodné obyvatele. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Evidentní snaha o Avatar pro děti. Je to moc barevné, s hezkou animací, netradičním nápadem, ale když dva dělají totéž, není to totéž. Má to sice jen 85 minut, ale i tak jsem se stihl častokrát nudit, a pořád jsem koukal, kdy to skončí a to není dobré znamení. Francouzi prostě umí líp komedie, než animáky, ale budiž, svého diváka si to jistě najde, ale nebudu to já...40% ()

MIRAS133 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený animák, který zaujme především příběhem. Tahat se se sluncem a s měsícem napříč zeměkoulí a strážit je. To musí být tvrdý oříšek. Je zde velmi zajímavý svět a dobře udělaní tvorové (noční i denní). Navíc přítelkyně našeho nočního kamaráda svíčka je také velice dobře vymyšlená. Když ji budete chtít umlčet, můžete prostě jen zhasnout :D Opravdu stojí za vidění. 4* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, ale myslím si, že aktuálních 67% je tu fajn. Má to "jinou" animaci, zajímavý svět (měsíc tažený pavučinami "snovým velbloudem", zaharpunované slunce, dvourozměrné sny), není to legrační, dějově prosté. Určitě nedoporučuju 3D. Z nedostatku času jsme byli. Minimální přidaná hodnota a s brýlemi je zbytečně tmavší. Budu chtít koupit DVD. ■ S odstupem a když s rovnám s jinými věcmi, kterým jsem dal 4* (např. Song Of The Sea), hodnocení snižuji. ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama