Reklama

Reklama

Expanze - Série 6

(série)
Trailer 2

Epizody(6)

Obsahy(1)

Holden a posádka Rocinante bojují po boku spojené flotily Země a Marsu, aby ochránili vnitřní planety před smrtícím a ničivým tažením Marca Inarose a jeho Svobodného námořnictva. Mezitím na vzdálené planetě za Prstenci povstává nová síla. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (25)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série mě nemálo zklamala, takže jsem k šesté řadě přistupoval jen velmi nerad a s velkými obavami. Jak jsem se zaradoval, když jsem zjistil, že jsem se bál úplně zbytečně. Tvůrci tentokrát téměř nevatili a vrátili se téměř ke staré dobré Expanzi. Bylo to pro mě fajn rozloučení s jednou z mála pořádných scifáren, a kdyby se ze scénáře téměř zcela nevytratila protomolekula, o níž to vlastně původně celé bylo, zřejmě bych se odhodlal i k pátému kousku. / Poučení: Předimenzování je jedním z největších problémů lidského druhu. Od Ocelového Města až po Prstenec. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neukončené. To nejzajímavější z minulé série zde prakticky pouze zopakovali s tím, že dojížděli politickou linku a hodně, ale opravdu hodně se válčilo. Což je fajn a kvalitní, ale nám šlo především o odhalování zásadních záhad. Té z minula. Proč brána rozkládá lodě na prvočinitele? A nové, jak pejsci oživují mrtvoly? ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyt posledneho dielu, v ktorom sa toho udialo vela a i dost "v zrychlenom konani", mali by sme opravneny dojem, ze sa toho naopak v siestej serii udialo velmi malo. Naviac linia s protomolekulou ostava zabudnuta v uzadi len s chaotickymi naznakmi. Hlavna linia sa toci okolo "rebelov" Inaros-ovho Free Navy, nastastie vsak mnoho zachrani spominane dianie v zaverecnej epizode a tak nam neostava ine, len cakat na dalsiu seriu a dufat, ze bude o cosi prepracovanejsia. 70% ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou 3 řady od Amazonu a kam se nám seriál dostal. Zpátky na konec 3. serie. Bohužel ne kvalitou, ale dějově jsme tam kde jsme byli. Což znamená jediné, za ty 3 poslední řady se v seriálu prakticky nic podstatného nestalo. Co se týče této řady: Technické zpracování zase o řád víš a herci pořád dobří. Vatovitost děje nebyla taková jako v minulých dvou seriích (za to hlavně může kratší stopáž). Takže se více létalo a bojovalo, ikdyž někdy se ta logika, proč někdo (ne)letí tam a tam, opravdu ztrácela v černé díle nelogičnosti. Příjemná změna oproti minulé sérii je to, že děj byl konzistentněji rozdělen do všech dílů a ne jako minule, kdy 8 dílů bylo totálně zbytčených. 67% ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+2* Dodatek k shrnujícímu komentáři k seriálu: Poslední série (teda aspoň podle produkce - knížky jsem nečetl) se bohužel moc nepovedla a tím pádem u mě snížila celkovou známku celého dílka. Už přechod ze stanice Syfy na Amazon znamenal kvalitativní propad, ale poslední série ho dorazila. Největší zklamání pro mě byl hodně „křečovitý“ a příběh, u kterého je vidět, že ho už chtějí mít z krku. Jednotlivé linky skáčou nesourodě jedna za druhou a některé vyšumí bez vysvětlení a do ztracena. Takové zakončení si opravdu seriál nezasloužil ;-( ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Při pohledu na životní funkce členů výsadkových týmů Alfa, Bravo a Charlie můžeme vidět spousty jmen z různých sci-fi seriálů, filmů a her. Můžeme zde najít třeba Cmd. Sheparda ze hry „Mass Effect“, Jacka O'Neila ze seriálu Stargate (od r. 1997), Ellen Ripley z Vetřelce (1979), Willama Rikere ze seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987). nebo Sarah Connor z Terminátora (1984). (KiritoSenpai)

Reklama

Reklama