Reklama

Reklama

ABBAmánie

  • Česko ABBA: The Movie (více)
Trailer 1

Film, který natočil režisér Lasse Hallström během úspěšného turné ABBY po Austrálii, vás vezme na retrospektivní cestu do 70. let, kdy vládlo disco a ABBA byla královnou parketu. Film obsahuje mimořádně vzácné záběry ze zákulisí i celovečerní provedení jejích největších hitů, včetně písní „Dancing Queen“, „SOS“, „Name of the Game“ a „Waterloo“. ABBA: The Movie přibližuje nesmírně populární kapelu v době její největší popularity. Součástí je i příběh moderátora z venkovského rádia, který se pokouší získat vytoužený rozhovor s kapelou. Výsledkem snažení mladého DJe je napáchaný mix náhod a omylů, zatímco oddaný bodyguard skupiny dělá vše pro to, aby mu v jeho počínání zabránil. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

sigf07 

všechny recenze uživatele

Film je bohužel pouhopouhým záznamem australského turné skupiny ABBA, přičemž ale mohl být i něčím víc. Těžko řícti, kdo je na vině, zda scénárista nebo režisér, ale skutečností zůstává, že honba zoufalého reportéra za vytouženým interview postrádá náboj a po určité době začíná neskonale nudit. Na druhou stranu mě ústřední švédská čtveřice nezklamala a je jasné, že zpěváci i jejich písně mají co říct i po letech, jak jsme se ostatně přesvědčili i v muzikálu Mamma mia. Scény z vystoupení ABBY jsou tím nejlepším, co může film nabídnout, jenže to samo o sobě na nejvyšší známky nestačí... Švédové v tomto případě nedokázali překonat podobné snímky s Beatles nebo Elvisem Presleym (vinou filmařů) a tak hodnotím jako čistý průměr. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

O tom, že skupina ABBA byla legendou 70. a zčásti i 80. let nelze pochybovat. Byl to fenomén té doby a co si budeme nalhávat, jedna z mála hudebních skupin, které nahrávky se daly koupit v československém Supraphonu. Brácha byl jimi posedlý a díky tomu nyní vlastním jejich všechny vydané LP :-) Snímek "ABBA ve filmu (ABBA: The Movie)" /kde jste přišli na to "ABBAmánie"??/ je svým dějem nezajímavý. Děj spíše propojuje jednotlivé písničky, které můžeme slyšet a vidět na jejich australském turné, a nemá zde prioritní místo. To, čeho si cením a obdivuji na snímku nejvíc, jsou právě nestárnoucí písně legendy nedávné doby, krásné kostýmy a výprava. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě není ničím jiným, než natočenou šňůrou ABBY spojenou rádoby příběhem zoufalého novináře shánějící interwiew pro rádio. Pokud máte rádi ABBU, sedněte, poslouchejte, odpočívejte. Pokud ne, nemá cenu si film pouštět. Narozdíl od Beatlesáckých filmů tady jde opravdu pouze o tu hudbu, o nic jiného. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani mimoriadne zmätený novinár ma nedokázal odradiť od tohto filmu, a viac ako film som to bral ako netradičný zostrih austrálskych koncertov. Tak to aj režisér myslel, aspoň ja som to tak pochopil. Preto je celkom scestné kritizovať plytkosť príbehu a očakávať hlbokú myšlienku od tých pár minút, ktoré dáva k dispozícii film medzi pesničkami. Na známych aj menej známych hitoch, aj keď som na nich už nevyrastal, obdivujem väčšinou to, čo aj okoloidúci v prestrihoch. Jednoduchosť, melodickosť a tiež severskú pohodovú angličtinu zrozumiteľnú aj mierne pokročilým začiatočníkom. Takže ABBE virtuálne odkazujem: Thank you for your music. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

WE WANT ABBA!!! WE WANT ABBA!!! Režisér nechtěl nasnímat jen koncertní šňůru, tak si vymyslel "děj". Ta story samozřejmě není nic moc, ale funguje výborně. Stejně tu jde hlavně o Abbu a té si ve filmu užijeme do sytosti. V žádném jiném filmu, ani v klipech nemá tolik energie a ajfru. "Abbamánie" po australsku byl vážně fenomén a filmu se to podařilo zachytit. Pro fanoušky 5 hvězd - bez debat. Ostatní ať si dají třeba Odpad!, nebude to nic platné - ABBA je prostě fenomén, který časem zraje a sílí. THANK YOU FOR THE MUSIC!!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahoval v dobe vydania 3 nové ABBA pesničky. (dwdb)
  • Film bol v roku 2008 zdigitalizovaný. (dwdb)
  • Film bol natočený 5 rokov pred rozpadom kapely. (dwdb)

Reklama

Reklama