Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Brandon 

všechny recenze uživatele

I přes hloupoučký scénář, který je jak vystřižený z růžové knihovny, nelze popřít docela originální námět. Kdyby byla hitparáda názvů filmů, tak Se slovníkem v posteli by se určitě umístil v top5. No není slovník jako slovník, s tímhle se slovíčka pamatují určitě mnohem lépe. Přestože mě to kalifornské poupě Jessica Alba moc jako domorodá kráska z Bornea nenadchla, tak jsem se alespoň naučil pár nových výrazů jazyka Ibanů......ještě doplním užitečné spojení, které ve filmu nezaznělo: "Aku rinduka nuan. Aram meh kitai ngirup." :-) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení.Čekal jsem trochu víc utahanější romantiku, ale naštěstí jsem dostal pravý opak.Výprava filmu odvedla moc pěknou práci a kameramani hodně dobře prodávají prostředí, ve kterém se film odehrává.Herci jsou poměrně sympatický, i když každý bude více sledovat Jessicu Albu než zbytek obsazení.Film sráží jen to, že jede v přesně vyjetých kolejí a nepokouší se o nic originálního.Pěkný romantický film na jedno deštivé odpoledne. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film který mě opravdu hodně překvapil. Nejen krásnou přírodou (až moc) a dobrou atmosférou ale i velice dobrými hereckým výkony. Pro mě neznámý Hugh Dancy to zahrál fakt dobře, Bob Hoskins taky a Jessica Alba? To sem se nestačil divit (teď už nikdo nemůže říct že neumí hrát). Tenhle film možná na plné hodnocení není ale já jsem se nechal strhnout a když jsem měl bejt nasranej tak jsem byl a když mě měla pohltit romantická atmosféra...stalo se atd. Prostě berte to jako že film dostal 4* a ta pátá je za Jessicu od které bych hned začal brát lekce tak často že by se ze mě za chvíli stal hotovej lingvista. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Námětově je to nudné a v celku to je prach. Co opravdu stojí za chlapskou zmínku je Jessica Alba, kdybych nevěděl jaké radůstky tam provozuje ani bych se na snímek nedíval. Hugh Dancy a jeho postava se mi jeví jako pěkný vůl. Pohled na obnaženou Jessicu Albu je pěkně smyslný, a proto jen za ní dávám 3*. -5/10- ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Začátek klasický, prostředek vypadal dokonce zajímavě, ale ten konec, no, neříkám, že by to nemohlo skončit "happy endem", ale...... kdyby neskončilo a tvůrci by to ukončilo ve stylu - "kvůli morálce se trápil celý život", ne, že bych mu to snad přála, ale v té době to tak bylo naprosto běžné až téměř pravděpodobné, dost spekulací za ten prostředek si to 55% zaslouží, ačkoliv herecké výkony byly spíše slabší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama