Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Diskuze

Larushka

Larushka (hodnocení, recenze)

Zeck

Souhlasím, taky mi Supové přijdou strašně směšní. Pro mě mají jediné plus a to, že se můžu aspoň kochat Kevinem Zegersem.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Zeck

Tak TWD ten filtr začlo mít horší, až někdy od 4té série. Na začátku 8smé to bylo kolikrát i nesnesitelný, protože bylo úplně jedno v jak moc vysoké kvalitě jste to měli, protože to pořád vypadalo jako 244p -_-

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Epizoda celkem ušla, časový skok zbytečný, mohli začít tam kde skončili, osobně mě to zajímalo, retrospektivně se k tomu budou určitě vracet, ale to už moc emocí nevzbudí, když víme, že to přežili ve zdraví. Filtr WD je ohavný, vlastně nechápu jak jsem ho mohl ve WD 7 let (To je doba, co? A že se tam toho v tom jednom lese fakt stalo, za tu dobu) sledovat a nepoblít se z toho, dokonalý kontrast s normálním filtrem, zvláště na konci epizody. Jinak mi "Supové" přijdou snad jako nejsměšnější nepřátelská skupina v dosavadní historii Fearu. Respekt moc nevzbuzují a vzhledem k tomu, že se kolem nich bude točit celá 4. řada, tak doufám, že předvedou něco drsnějšího než cirkusácký auta a čekání na parkovišti. Morgan mě nemůže nezajímat víc, doufám, že natáhne bačkory a spolu s ním ten zkurvený filtr WD.  

na příspěvěk reagoval dragon94, Larushka

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

dragon94

Ten pomalu černobílý filtr mi na tom vadí úplně nejvíc. Hlavně při porovnání s tím barevným. Snad se to změní později. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Sweat55

Nee nenašli ji ve třetí řadě. A dle všeho by se měl objevit i Daniel Salazar. Takže věřím, že to bude ještě záživné. Jediné co mě na seriálu štve jsou ty barevný filtry, které tam předtím nebyli a bylo to mnohem více hezčí. Což mě třeba udrželo u druhé série, protože plavání v moři u jachty bylo vizuálně parádní.

na příspěvěk reagoval Sweat55

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

dragon94

Je to pecka. To skákání v čase je dost povedené. Podle mě je to super, tvůrci teď mají tři linky kde se můžou dost vyřádit. Před stadionem, boj s Vultures a jejich přežívání po tom. Jsem fakt zvědav jak Nick přežil ten výbuch a taky kde našli tu jeho přítelkyni. Jestli to teda nebylo ve třetí řadě a já už si to nepamatuju. 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Po druhém díle můžu říct, že si konečně užívám tu správnou atmosféru. FTWD je prostě o dost lépe natočeno než TWD, až to ani není možné.

na příspěvěk reagoval Sweat55

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

cariada

Fear dohnalo originál, takže Morgan pokračuje vlastně po osmé sérii. 

Jinak k těm postavám, mě ty jejich dialogy nepřišly špatné. Jo možná byly o ničem, ale pořád mi to přišlo jako normálnější konverzace mezi lidma. A to, že z toho teď dělají western fakt žeru, snad to tak bude pokračovat a zachová si to tu atmosféru divokého západu. A věnovat novým postavám jeden díl, je podle mě dobrý nápad. 

A režie je prostě lepší, sice naprd lokace, ale ti režiséři z toho nějak dokážou vytřískat maximum, hlavně kamera je pořád živější než u originálu. A herci hrají mnohem lépe. Nechci z toho dělat něco extra, ale už jsem měl chuť na nějakou zábavnou zombie jednohubku a jestli to takhle bude pokračovat dál, tak se dost těším. Hlavně ať nechají délku kolem 40-50 minut, ať to nestihne nudit. 

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

ještě jsem neviděl, ale jsem na to zvědavý jaký to udělali. Jaký je tam časový skok? Morgan je tam ze "současnosti"? a nebo je tam v době kdy nebyl v TWD? Ale vzhledem k tomu že má hůl, tak asi v současné podobě to znamená minimálně 2 roky posun a to bude dost divné si na to zvyknout na takový skok, ale mají tam být časový pohledy, aby jsem viděli co a jak bylo.

na příspěvěk reagoval Sweat55

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Zeck

Já myslím, že další epizoda bude lepší. Že se dočkáme Medison a dalších, ale jinak s tvými výtkami souhlasím, přesto se však jednalo o celkem dobře koukatelnou epizodu, kterou drželi nové postavy a velmi zajímavý souboj na střechách chatek.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

dragon94

Nesouhlasím. FTWD byl úplně jiný než WD, atraktivní lokace (žádný posraný les a bažiny), silné postavy řešící realistické problémy, úplně jiné tempo vyprávění a atraktivnější filtr. Tohle byla naprosto ukázková epizoda WD, ve které byl les, bažiny, jeden obrněný transportér, asi nejnudnější postava z WD, dvě nové postavy a to, na co všichni čekali (postavy z FTWD) ve dvou vteřinách. Jestli chtějí naroubovat WD do FTWD a udělat z toho kopii původního seriálu, tak na to já osobně nejsem zvědavý ani trochu. WD jsem přestal sledovat, protože se jednoduše sledovat už nedal a oni teď vezmou celý ten nefunkční koncept a poserou tím fungující v jiném seriálu? Třetí řadou se Fear vyšvihne mezi seriálovou špičku (po dvou prvních průměrných řadách) a oni ho takhle pohnojí? 

Já se obávám, že tohle spojení má jediný důvod, a to ten, že postavy z Fearu mrsknou do WD a Fear pak zruší. A aby byl ten přechod postupný, udělali to tímto stylem. 

na příspěvěk reagoval dragon94

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Bohužel, slunné Mexiko a LA vyměnily za Texas, proto ta nijaká paleta. Ale jinak je to režijně zvládnutý dost dobře a fakt byl vidět ten rozdíl mezi Fear a TWD, když tam byly ty postavy u něj na skládce (to se muselo točit u WD). A nové postavy fajn. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Za jednu epizodu si mě získal mnohem víc než třeba ježíš v TWD nebo Ezekiel a další postavy, které TWD neumí využít.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ta téměř černobílá mě dost štvala. Jinak ale parádní první díl, i když jsem očekával něco jiného. Ten kovboj vypadá jako výborná postava.

na příspěvěk reagoval Zeck

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Ať jdou do prdele, člověk konečně přestane sledovat tu úmornou a nudnou sračku WD, těší se na skutečný zombie seriál a místo pokračování, na které se těší, dostane WD 2. Díl naprosto o hovně (klasická epizoda WD), ten hnusný barevný filtr z WD, debilní postavy z WD. Jestli budou další epizody pokračovat v tomto duchu, přestávám sledovat i tohle. 

Falconica

Falconica (hodnocení, recenze)

Kotuc

Přesně moje slova, mám pocit, že nás milovníků původního FTWD je tu zoufale málo. Většina zjevně zbožňuje klišovitý trapný TWD postavy, který už jsou milionkrát použitý v milionu jinejch filmů, knih a jinejch příběhů. Který tě nikdy nemůžou překvapit. Který tě nikdy nedonutěj k zamyšlení. 

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

No tak to bola teda katastrofa. Namiesto FTWD sme dostali TWD 2.0. Dlhe nudne monology, nelogicke akcie postav, tmavy obraz, vsetko pomale strasne. Samozrejme hlavne postavy sa tam neobjavia celu cast.

 

Gimple pokazil cele FTWD a spravil z toho dalsiu kopiu TWD s pomalymi dialogmi a ziadnym pribehom. Kto je zase zvedavi na morgana? Ako sa kazdu ep rozhoduje ci bude zabijat alebo nie? Posun v case a miesto totalne znicili o com FTWD bolo.

 

FTWD skoncilo 3. seriou, toto uz je len ciste napodobnovanie TWD.

 

Cize namiesto uveritelnych postav z FTWD sme zase skoncili pri karikaturach z TWD. Super. f*ck you gimple.

 

1/5

na příspěvěk reagoval Falconica

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

První epizoda čtvrté série je 48 minut zábavy, která zvládne skvěle představit nové postavy a navnadit na další díly. Morgan do toho skvěle zapadá. A u konce jsem měl husinu. 

PS: Na začátku jsou lokace a postavy z TWD, kde to nejspíše natáčeli na place Walking Dead a od dalších minut jde krásně vidět ta rozdílná kvalita seriálů. 

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Bellamy

Tak nikomu nestihnes fandit, kdyz kazdy rychle umre. Za to ve WD si dokazes znechutit postavy na maximum, protoze mas jistotu, ze te budou prudit jeste peknych par serii. Ona je jedna strana, mit oblibence a ta druha, ze uz v tom serialu nema co delat a mel uz davno umrit. FWD mi timhle hrozne pripomina GoT, rikas si a sakra, docela zajimava postava a dalsi dil chcipne. Ano je clovek nasrany, ale aspon se neco deje a jsou zvraty. Ve WD prakticky prisel minulou serii na konci jeden masakr, ktery byl dost kruty, ale potrebny. Divak uz par dilu, mozna serii spal a koukal jen z povinnosti. Negan celemu serialu dal novy smer a naboj.

Uživatel Pilda17 smazal svůj příspěvek.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Pilda17

Tak komu mám podle tebe ve FTWD fandit?Kromě Daniela tam žádnej pořádnej badass není samá smažka,homosexuál,stará bába nebo postavy co tam v sérii začnou hrát a nedožijou se jejího konce.

Jak tady tenkrát nějakej moula psal že Nick je něco jako Daryl :DDDDDDD ten jo a ta bába blondýna to je Rick!

na příspěvěk reagoval Pilda17, Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Bellamy

Ja se niceho nezastavam. Ba naopak jsem fanousek WD, ale z tebe je diky serialu predchozimu videt zaujatost na FWD. To je muj nazor. Ja dokazi ocenit kvalitni serii, tak jako tady treti rozhodne se neresi kokotiny, ale cela tato serie ma naboj, spad, napady, napeti, skvelou kameru a muzu jmenovat mnoho kladu, ktere bohuzel WD postupem casu ztratil. Neobjevit se Negan, tak WD uz nema co nabidnout, ten ze dna vytahl.cely WD. No a pokud si dobre pamatujes serii cislo 2 WD, tak to zatim prebylo veskere kokotiny.a jako telenovela idealni serka. Nastesti uz treti byla lepsi, takze jsem u serialu zustal. Dale uz jsem videl lepsi serie, pokles nebyl az takovy.

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Helo

Tak v TWD ve větčině dialogů melou o tom samém takže je to nudné když furt melou o tom samém stále dokola ale když si nějaké postavy oblíbíš jako třeba Shane,Abraham,Merle tak u nich ty nudné scény celkem dáš ale když to samé mele Lori,Dale nebo Jessie tak umíráš nudou...

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Bellamy

Baví tě nudný scény? To je zajímavej obrat. To je jako říct, že tě hřeje studenej vítr :D

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Pilda17

Jak to myslíš zaujatost proti FWD?

Prostě v TWD se mi líbilo třeba 20 akčních scén a ve FTWD zhruba tři.

V TWD jsem si oblíbil třeba 10 postav že mě snima bavý i nudné scény a ve FTWD jen Travise a trochu Troye kterého podle komentů odsud stejně též oddělaly.

 

Já nevim jak to myslíš tu zaujatost jako mě třeba bavý seriál Hra o trůny myslíš že když potom udělají tvůrci druhý seriál že mu taky budu nadávat?

 

Je ale pravda že třeba se mi líbí seriál Breaking Bad a nelíbý se mi seriál Better Call Saul :)

na příspěvěk reagoval Helo, Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Bellamy

U tebe jde hlavne u zaujatost proti FWD. :) Ja si pamatuji treba krasnou druhou serii WD, ktera hranicila s odpadem. Slavna farma byla nejhorsi serie dle meho zatim. Resili se tam sracky, problemy okolo a hovna. Zombici se ukazali jen zridka. Nebyt dost slusneho zaveru, tak je to o nicem. WD v tu chvili byl jak telenovela.

na příspěvěk reagoval Bellamy

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Bellamy

Pamatujes si toho Vietnamce z WD? Myslim, ze jsou ty serialy v tomto pripade na stejne vlne. S tim, ze postavy ve WD temer neumiraji a kolikrat je to prehnane, za to tady je to rychly proces.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

dragon94

Aha sorry já jak mě to moc nebavý tak nevim vo co go kolikrát a u prvního seriálu už to 3h po odvysílání lovim po netu :D

na příspěvěk reagoval Pilda17

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama