Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I pres zvlastni namet, kterej nemusi sednout kazdymu, to neni spatne. Sice se to neda srovnavat s Curtisovo nejlepsima filmama, ale rozhodne to je nadprumer. Eminema sice neposloucham, ale nevadi mi a ty pisnicky, co ma v tomhle filmu, jsou asi ty nejlepsi co jsem od nej kdy slysel. Jako herec Eminem prekvapil, zvlad to jako profik, ale zas na druhou stranu, bylo to o jeho zivote, tak to tak moc hrat nemusel. Dej filmu je dobre sviznej a i konec se poved. Eminem se nedostane pryc, ani neziska nejaky prachy, jen respekt a vo tom to je. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď odhliadnem od toho, že rapové súboje fakt nie sú moja šálka kávy (hoc ústredná Lose Yourself je suverénna vypaľovačka) a nerozumiem im (ako sa hodnotí, kto dá väčší diss?), je 8 Mile či už ako dráma alebo variácia na zero-to-hero drámy á la Rocky totálne nefunkčné. Jeho bývalá, ktorá čaká jeho dieťa, je tu len v jednej scéne. Postava Brittany Murphy je úplne plytká a je tu len, aby tu bola love interest. Ani sociálny rozmer tu nie je dostatočne rozpracovaný a hmatateľný. Je tu všetko a pritom nič. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších autobiografických snímku, pohled na vzestup „bílého“ rappera Slim „Eminema“ Shadyho v drsném Detroitu. Hudba je vynikající (všimla si toho dokonce i akademie) a samotný finální battle proti „Papadokovi“ byl geniální. Eminem má dobrý hlas a rychlou, údernou „flow“ a v tomto snímku to jen potvrzuje, rýmy se velice dobře poslouchají. Film musíte ovšem slyšet v originálním znění, jinak jeho kvalita rapidně klesá…“Em“ přesvědčil, že není tak prkenný herec jak si někteří mohli myslet ;-) mě už bavil v Myčce, jako vyšinutý blázen s AK47 ;-) ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $41miliónovTržby USA $116,750,901Tržby Celosvetovo $242,875,078 ║ skúsil som to, dobojoval som až do konca, no otras a rozpočet $41miliónov tu bolo ako na čo v tomto filme minuté na tie rozpadnuté barabizne, či na to publikum v klube? sila ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Scény, které se konají v Shelteru, což je skutečný klub v Detroitu, byly natáčeny v prázdném skladu, protože klub nebyl v té době použitelný. (KucC)
  • Papa Doc (Anthony Mackie) ve filmu dvakrát vytáhne pistoli Beretta 92FS, ale ani jednou nevystřelí. Cheddar Bob (Evan Jones) se neúmyslně postřelí revolverem Smith & Wesson Model 10. (kesinaa)

Reklama

Reklama