Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Mělo to pár dobrých, dokonce moc dobrých momentů, především souboje... u těch jsem se bavila a rozšířila si slovník anglických sprostých slov a zajímavých anglických obratů. Dále se mi líbily ty dvě krátké chvilky, kdy si Eminem se sluchátky na uších smolí na malý papírek texty- jedna v autobuse, druhá v karavanu. Ale ta vata mezi těmi souboji... Dylo to absurdní a o ničem, nepochopila jsem z toho nic- proč zapalovali barák, proč se vydal do rádia zmlátit toho černého týpka aj. Písničky byly to lepší, hlavně ty, co se týkaly soubojů... Ale asi jsem od toho čekala něco jiného... Nebo něco víc... Aktualizace 6.6.06: Jsem s to přidat ještě hvězdu za finální souboj, tam je ta atmosféra tak mrazivá a napjatá... Ta písnička tolik jiná.. Při uterku za 4 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Napoprve se mi 8 Mile moc libila, Eminama jsem v te dobe poslouchal a pripadal mi j"jeho" pribeh dost cool (dneska tohle slovo nesnasim). Ale podruhe uz jsem trosicku vyrostl, takze nejaky velky dojem to neudelalo, spise klisovita skoro dvouhodinka, ve ktere Eminem podava sice silny vykon, ale pribeh se mi zda dost spatny. Jedina Kim Basinger zustala stale skvelou, eroticke sceny jsou prima :) ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Rap není mou srdcovou záležitostí, ale tohle bylo dost dobrý. Eminem je jako herec překvapivě mimořádně přesvědčivej, prostředí je dostatečně "špinavý" a závěrečná Lose Yourself si ocenění zaslouží (i když se divím jak daleko byla jindy konzervativní Akademie ochotna při výběru písně, která získá Oscara, zajít). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V přidružených recenzích lze vystopovat zřejmý trend, že vysoké hodnocení dávají Osmé míli ortodoxní fanoušci a fanynky Eminema a hip-hopu obecně, komu tento hudební trend tak trochu uniká, tomu uniká i výlučnost tohoto snímku... To bude nejspíš i hlavní problém tohoto díla, které je vlastně velmi žánrové, natočené pouze pro komunitu hip-hopových nadšenců a úspěšný rapper byl do hlavní role obsazen zcela jistě pouze z důvodu zvýšení sledovanosti a vyšších zisků, jako vějička na hlavně amerického diváka. Pro diváka mimo komunitu zůstává mírně nadprůměrným filmem s tuctovým příběhem bílého teenegera z nižší sociální vrstvy, který si své místo na slunci hledá v kolbišti jinak výlučně etnicky odlišném - afroamerickém, v místě rapperských ,,battlů", kde zúročí své nadání. Jaký je podíl Eminemova autentického životního příběhu a jaký šikovné práce scénáristy nechávám stranou, to se stejně nikdo z diváků nikdy nedozví a míra umělecké licence je v Osmé míli mírně popuštěna, ostatně jako u téměř každého hollywoodského filmu, na filmový příběh psaný samým životem slyší majoritní západní divák tak nějak všeobecně asi nejvíce a trochu toho filmového dochucovadla přijde každému vhod. Kdyby to byl ale západoevropský klubový film o významné umělecké osobnosti, měl bych pocit, že jde o přesolenou filmovou kaši. Takhle mi to ale nijak zvlášť nevadí... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Původně měla být píseň „Cleaning Out My Closet“ ústřední skladbou filmu, Eminem (Jimmy) ale trval na „Lose Yourself“. (Vrbson)
  • Eminem (Rabbit) bol veľmi rád, že film nie je autobiografickým dielom, pretože cítil, že presadzovanie jeho osobnej histórie by obmedzilo rozprávanie a charakterizáciu. Vytvorením fiktívnej povahy vedel, že nebude obmedzovaný skutočnosťami. (WalterIK7)
  • Natáčelo se od 18. října 2001 do ledna 2002 v Michiganu (Detroit) a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama