Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

heyda 

všechny recenze uživatele

8. míle je film, který má určitě co nabídnout. Člověk jeho prostřednictvím nakoukne do prostředí drsného Detroitu, kde se střetávají pouliční gangy různé pleti a vyznání. Eminem nás nechá tak trochu nahlédnout do svého života, protože tento film je i tak trochu jeho biografií. Problémová matka, nedostatek financí, starání se o sestřičku atd. Ale o co jde v tomto filmu především je Hip-Hop. Nejprve si musíme vyjasnit to, že já poslouchám především rock a metal. Přesto, když jsem byl mladší, tak jsem žral Eminema. Jeho rap byl melodický a texty většinou z jeho života. Dal bych 4 hvězdičky, ale úvodní píseň k tomuto filmu je to nejlepší v rapu, co jsem kdy slyšel. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $41miliónovTržby USA $116,750,901Tržby Celosvetovo $242,875,078 ║ skúsil som to, dobojoval som až do konca, no otras a rozpočet $41miliónov tu bolo ako na čo v tomto filme minuté na tie rozpadnuté barabizne, či na to publikum v klube? sila ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď odhliadnem od toho, že rapové súboje fakt nie sú moja šálka kávy (hoc ústredná Lose Yourself je suverénna vypaľovačka) a nerozumiem im (ako sa hodnotí, kto dá väčší diss?), je 8 Mile či už ako dráma alebo variácia na zero-to-hero drámy á la Rocky totálne nefunkčné. Jeho bývalá, ktorá čaká jeho dieťa, je tu len v jednej scéne. Postava Brittany Murphy je úplne plytká a je tu len, aby tu bola love interest. Ani sociálny rozmer tu nie je dostatočne rozpracovaný a hmatateľný. Je tu všetko a pritom nič. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečně banální primitivní příběh, jenž by se dal popsat několika málo slovy, není rozhodně ozdobou tohoto snímku. Přesto jde, díky zručné režii zkušeného harcovníka, o celkem koukatelnou záležitost, která se dá brát z několika úhlů. Pro někoho to může být "sebeoslavná óda" na známého rappera, pro jiného autobiografický příběh, nebo chytrý producentský tah zpeněžit toho, co právě "frčí". Pro mně osobně všechny vyjmenované možnosti dohromady, plus zvědavá návštěva kulturně a mentálně vzdáleného prostředí, ve kterém si lze respekt a úctu vybojovat v rapperském souboji, kde bohatá slovní zásoba a umně poskládaná slova nahradí kordy, či proklatě rychlé kolty u pasu :o) Na jedno (ale opravdu jenom jedno) zkouknutí ucházející počin. Resumé: dvě a půl *. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama s autobiografickými prvky rappera Eminema, který mě překvapil tím, že je docela slušný herec. Film se odehrává ve velmi dobře vybraném prostředí se slušnou atmosférou. Je to klasický příběh bělocha, který se zkouší prosadit mezi černochy. Hodně filmu dala i režie Curtise Hansona (L.A. Přísně tajné). Dokonce páni z Akademie pochopili, že titulní píseň Lose Yourself je fakt hodně dobrá (a to rozhodně nejsem velkým příznivcem rapu)...... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Jimmy Smith (Eminem) je ve filmu oslovován jako Králíček/Rabbit. Stejnou přezdívku má i ve skutečném životě. Důvodem jejího vzniku bylo částé střídání škol. (sarkas21)

Reklama

Reklama