Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Eminem, hudba, rapeři -mohlo být klidně více hudby/// Film který je pro někoho zajímavý dějem, pro jiného hudbou. V mém případě je to od obojího něco. Film samotný je v podstatě čistej průměr. Neměl by urazit, ale zásadní počin to taky není. Koukat se však na něj dá. Pomáhá mu Eminem a jeho hudba./// Celkem 60%/// ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

EMINƎMa jako rappera si cením,ale bál jsem se, že se jako neherec v roli sebe sama ztrapní.To se nestalo - Em se chytil svojí "opportunity" na výbornou a dal tak vzniknout uvěřitelnému příběhu o klukovi,který bojuje s nepřízní osudu i se všemi, co mu hází klacky pod nohy, aby dosáhl svého snu a překročil onu hranici - 8.Mile.EMINƎM ji překročil...mílovým krokem... ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších autobiografických snímku, pohled na vzestup „bílého“ rappera Slim „Eminema“ Shadyho v drsném Detroitu. Hudba je vynikající (všimla si toho dokonce i akademie) a samotný finální battle proti „Papadokovi“ byl geniální. Eminem má dobrý hlas a rychlou, údernou „flow“ a v tomto snímku to jen potvrzuje, rýmy se velice dobře poslouchají. Film musíte ovšem slyšet v originálním znění, jinak jeho kvalita rapidně klesá…“Em“ přesvědčil, že není tak prkenný herec jak si někteří mohli myslet ;-) mě už bavil v Myčce, jako vyšinutý blázen s AK47 ;-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rap ho drží nad vodou. Navíc mu možná pomůže to někam dotáhnout. Průmyslový Detroit, nevlídné prostředí, zkrachovalé existence, vzory v rodičích, kteří selhali, temná budoucnost u lisu v automobilce. Navrch v rapovém battlu to také není nejrůžovější, protože náš hlavní hrdina ze sebe nedostal ani slovo. Zase. Je potřeba třísknout do stolu a něco změnit. A že to velkohubý Eminem sakra někam dotáhl. A ani jeho herecký debut nedopadl špatně, ba naopak. Leccos utáhne psíma očima, leccos rezignací v lepší příští. A jeho texty ukazují, že má solidně ujetý smysl pro humor. Navíc se spojil se zkušeným Curtisem Hansonem, kterého všichni právem velebili za L. A. – Přísně tajné (odkud si vzal solidní Kim Basinger), a který není laciný, dokáže ze scén vydolovat emoce i nějakou tu pravdu, takže ve finále dobré. A slušně dynamické a živočišné. Jen na příběhu se mohlo víc zapracovat, nějaká vedlejší linie mohla mít větší sílu/dosah. Brittany Murphy moc fajn. Tři nebo čtyři, vyberte si. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I pres zvlastni namet, kterej nemusi sednout kazdymu, to neni spatne. Sice se to neda srovnavat s Curtisovo nejlepsima filmama, ale rozhodne to je nadprumer. Eminema sice neposloucham, ale nevadi mi a ty pisnicky, co ma v tomhle filmu, jsou asi ty nejlepsi co jsem od nej kdy slysel. Jako herec Eminem prekvapil, zvlad to jako profik, ale zas na druhou stranu, bylo to o jeho zivote, tak to tak moc hrat nemusel. Dej filmu je dobre sviznej a i konec se poved. Eminem se nedostane pryc, ani neziska nejaky prachy, jen respekt a vo tom to je. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Píseň „Lose Yourself“ se použila jako znělka pro seriál Lenssen & spol. (od r. 2003). (Ouwen)
  • V pôvodnom scenári pracoval Rabbit (Eminem) v hoteli, kde niesol ľuďom tašky a mal problémy so svojím šéfom. (WalterIK7)
  • Jimmy Smith (Eminem) je ve filmu oslovován jako Králíček/Rabbit. Stejnou přezdívku má i ve skutečném životě. Důvodem jejího vzniku bylo částé střídání škol. (sarkas21)

Reklama

Reklama