Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. S odstupem času, i když trochu paradoxně, se mi film líbí víc, než v dobách, kdy jsem sám chtěl být tvrdým raperem (jako každý malý kluk, co se narodil v 80 - 90. letech). Obecně mám v poslední době tendenci nahlížet na životopisné filmy více dokumentárníma očima a jsem ochoten leccos odpustit, především po technické stránce, na druhou stranu v některých aspektech jsem naopak přísnější, to hlavně v autentičnosti a přesnosti příběhu. Tady jsem odpustil řadu věcí, které by mě za jiných okolností přiměly snížit hodnocení, ale v příběhu je 8 Mile velmi silná a proto jsem hodnocení z původních tří navýšil na čtyři. Navíc, kupodivu, Eminem jako herec je velmi slušný. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

V poseldní době se do Eminemovy tvorby opět zaposlouchávám, tudíž opětovné shlédnutí Osmé míle bylo zřejmě přirozeným důsledkem. Přes hlavního hrdinu "s bílou prdelí" na mne film působil nesmírně černošsky. Aniž jsem rasistou, bylo toho/jich na mne trochu moc. Nevím, do jaké míry je film inspirací Eminemovými začátky a do jaké míry filmovou fikcí, ale příběh je poutavý a i Eminemův výkon se mi líbil. 313! 80% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Napoprve se mi 8 Mile moc libila, Eminama jsem v te dobe poslouchal a pripadal mi j"jeho" pribeh dost cool (dneska tohle slovo nesnasim). Ale podruhe uz jsem trosicku vyrostl, takze nejaky velky dojem to neudelalo, spise klisovita skoro dvouhodinka, ve ktere Eminem podava sice silny vykon, ale pribeh se mi zda dost spatny. Jedina Kim Basinger zustala stale skvelou, eroticke sceny jsou prima :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Rapery, tu .."hudbu"(?), křivé kšilty a tepláky ucourané po zemi ráda nemám, jednoduše mi to nic neříká a nemá to dle mého ani žádnou hloubku . A kdyby takhle někdy přišlo moje dítě domů, tak mu pořádně naflákám. Eminem ale ví co dělá, jeho tvorba mi nijak nevadí a dokonce uznám, když se mu nějaký ten song povede. Docela mě tedy zajímalo, jak se popral s tím svým částečně autobiografickým filmem a musím říct, že mě to trochu zklamalo. Nejde o žádný velký vzestup, jen kratičký úsek v (jeho?) životě týkající se jednoho nevýznamného battlu. Konec je takový nedotažený, zkrátka mám ještě plnou hlavu otázek (chci pokračování!!). Příběhově to MOHLO být silnější a zajímavější. Ale co naplat, Eminem alespoň ukázal, že i jako herec má talent..Lepší 3*. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Jimmy (Eminem) má ve filmu má mladší sestru, ve skutečnosti má Eminem mladšího bratra. (Rill)
  • Eminem (Rabbit) vyrůstal poblíž 8 Mile Road, kde natočil i část videoklipu The Way I Am (2000). Odtud také pochází název filmu. (Element2)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 41 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama