Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Som prekvapená. Počula som, že Eminem v tomto filme exceluje, ale nie, že až takto dobre. Príbeh bol klasický, niekto kto nedokáže niečo urobiť, až kým nepríde niečo, čo ho prinúti postaviť sa svojim nepriateľom a nakonci pravdaže zvíťazí. Ten koniec ma prekvapil, to že Jimmy odišiel bolo veľmi dobrým krokom režiséra. Celému filmu to dodalo, taký šmrnc. Soundtrack bol úžasný, do deja sa presne hodil. Nemám rap medzi oblúbenými štýlmi, ale človek, ktorý si nepozrie tento film v origináli prichádza oveľa. Úžasné rýmy, ktoré sú vymyslené za pár sekúnd pridajú ohromeniu z tohto filmu. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď odhliadnem od toho, že rapové súboje fakt nie sú moja šálka kávy (hoc ústredná Lose Yourself je suverénna vypaľovačka) a nerozumiem im (ako sa hodnotí, kto dá väčší diss?), je 8 Mile či už ako dráma alebo variácia na zero-to-hero drámy á la Rocky totálne nefunkčné. Jeho bývalá, ktorá čaká jeho dieťa, je tu len v jednej scéne. Postava Brittany Murphy je úplne plytká a je tu len, aby tu bola love interest. Ani sociálny rozmer tu nie je dostatočne rozpracovaný a hmatateľný. Je tu všetko a pritom nič. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na to, že je celý film v podstatě o ničem (vše tvoří obehrané klišé) se na to překvapivě velice dobře kouká. Skvělá režie, perfektní texty písní (poklona tvůrci titulků) a překvapivě slušně hrající Eminem. Celkový verdikt je spíš tři a půl, ale čtyři nedám. Jsou i lepší filmy (a navíc mi tak trochu vadí, že jsem si po celou dobu vybavoval - díky stavbě příběhu - Rockyho)... ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Takový milý film o tom, kterak chudý chlapec skrze hip hop a nějaké to fuck ke štěstí přišel. Nedávno jsem se pokusila aplikovat Eminemův pozdrav ( "mír s tebou bratře" - doprovázeno vytrčeným prostředníčkem) na chlápka co mě předjel autem přes plnou čáru. Kupodivu neměl pochopení i když hip hop asi poslouchal, za jeho slovník by se styděl i Mc Šaman. Jemu i ostatním Osmou míli vřele doporučuji. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být velký fanoušek Eminema, abyste mohl tento film hodnotil velmi kladně. Já sám jsem poslouchal tohoto zpěváka dříve, poté jsem se dal už na jinou dráhnu. Přesto si ho velmi dobře pamatuju. Ale v tomto filmu se ukázalo, že Em umí i hrát (o zpěvu už vůbec nemluvě) a zřejmě ho to i baví. Písnička Lose Yourself, která dostala Oscara, mě dostane vždy když ji slyším a vždy si vzpomenu na toto suprové dílo, představující život nejlepšího současného bílého rappera světa. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Film se odehrává v roce 1995. V mnoha scénách však vidíme daleko novější automobily. Podobně je možné vidět kasína, která se v Detroitu objevila až v roce 1999. (KucC)

Reklama

Reklama