Reklama

Reklama

Bobby (Jesse Eisenberg) pochází z Bronxu. Žije s věčně se hašteřícími rodiči a bratrem Benem (Corey Stoll), který jako čistokrevný amorální gangster zastává názor, že každý problém se dá snadno vyřešit hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potřebuje změnit prostředí. Odlétá do Hollywoodu, kde začne pracovat jako poslíček pro strýčka Phila (Steve Carell), který je mocným agentem filmových hvězd. Vstupuje do světa opojných večírků, plných celebrit, modelek, playboyů, producentů a politiků. Na první pohled se však zamiluje do strýcovy půvabné asistentky Vonnie (Kristen Stewart). Problém je, že Vonnie má vážný vztah, takže se Ben musí spokojit s pouhým kamarádstvím. Ale nic netrvá věčně, Vonnie se s přítelem rozejde a velmi rychle opětuje Benovy city. Jeho nabídku k sňatku však odmítá. Zlomený Bobby se vrací do New Yorku, kde začne pracovat s bratrem Benem, který si otevřel noční klub. Z Bobbyho se stává velmi schopný impresário a z klubu Les Tropiques jeden z nejvyhledávanějších ve městě. Přestože Bobby stále miluje Vonnie, sblíží se s Veronikou (Blake Lively), okouzlující dámou z vyšší společnosti. Svatba. Veroničino těhotenství. Benův život se zdá šťastný. Ale jen do toho večera, kdy do dveří Les Tropiques vstoupí Vonnie... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (293)

Lima 

všechny recenze uživatele

Milostný trojuhelník, o nic víc tam nejde a celé to nějak vyšumí do ztracena. Woody už točí jenom ze setrvačnosti, ale zrovna Café Society je tak hladivé, milé a svým způsobem i sympaticky staromódní, obzvláště, když to má bezchybnou atmosféru Hollywoodu 30.let, tedy doby, která mě, staromilce, vždycky přitahovala. K tomu jsem učinil poznání, že Stewart umí být i půvabná, když jí to role umožní. A vlastně i ten konec byl přesně tak melancholický, jaký asi měl být. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pěkné melodrama o milostném trojúhelníku, ve kterém září Eisenberg a Steward. Líbil se mi vývoj postav a jak se během filmu formují. Zvlášť ňouma Eisenberg, jeho šarm okouzlit ženy a dosáhnout pozornost je výborná. Vtipná scénkami, střídá jiná a především mezi ústřední trojkou to perfektně šlape. Místy odbočky od ústřední linky nudí, ale nevadilo to tolik, jako spíš poslední pasáž filmu, kde děj není tak zajímavý a odklání se jiným směrem. Závěr se opět vrátí do správných kolejí a Allenův nenásilný humor mě prostě baví.......7/10 ()

Reklama

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Umíš to mnohem, mnohem lépe, Woody!! :-/ Tohle bylo plytké, až zoufale nudné, neslané nemastné. S prominutím kočičí hovínko zabalené v luxusní, bohatě zdobené navoněné krabičce. Zatím nejslabší film od W. A., co jsem viděla. Když pominu ty krásné kostýmy, tak tam nebylo tam prakticky nic, čeho bych se mohla chytit, dokonce ani ten typický Woodyho styl mi zde chyběl, vlastně jako by to ani nebyl jeho film. Odehrávat se to např. v současnosti, dala bych jen jednu hvězdičku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nutnou premisou pro zhlédnutí tohoto snímku je nehynoucí láska a nekonečný obdiv vůči Woody Allenovi. Dodnes se bohužel nedovedu rozhodnout, či mám tohoto postaršího poloplešárda rád nebo ne. Jeho dřívější tvorba se mi obvykle docela zamlouvá, ale mám pocit, že s přibývajícími lety mu ubývají nejenom vlasy, ale kosmickou rychlostí i IQ, a proto se mu sem tam podaří vytvořit sračku, jako je třeba tento film. Rozhodně doporučuji věnovat pozornost minimálně těm úvodním kecům, které diváky seznamují s veškerými rodinnými vazbami všech zúčastněných. Já samozřejmě úvodního uspávače hadů neposlouchal, takže jsem rodinné vazby registroval až v průběhu. Za pochvalu stojí určitě moc pěkné prostředí, kde se celá tato nudírna odehrává. Příběh mě opravdu vůbec ničím neoslovil a jak tak koukám na hodnocení kolem, tak jsem v tom nebyl sám. Pochválil bych určitě výkon Eisenberga, který znovu ukázal jak dobrý je herec. Naopak bych nepochválil Kristen Stewart, která naopak znovu ukázala, jaká je píča, což mě nepřekvapilo, neboť jsem s tím byl již obeznámen z toho nesmyslu o pseudo upírech, pseudo vlkodlacích a další prapodivné havěti, ve kterém účinkovala. Dostála tak v podstatě mé premisy. Ani zde nehrála až tak diametrálně odlišnou roli a opět si dle mé premisy vybírala mezi dvěma penisy, stejně jako tomu bylo v Twilightu. Nějak si snímek nedokázal získat moji pozornost a postupně jsem se jím pronudil až k závěrečným titulkům. Hvězdička je maximum. Woody už by si měl zaplatit zálohu za rakev a začít pomalu přemýšlet o odchodu na věčnost. Minimálně alespoň o odchodu z filmové scény. Obávám se, že už nemá moc co nabídnout a čím překvapit. Poslední jeho snímky už s notnou dávnou sebezapření ocení zřejmě jen jeho nejtvrdší fanouškovské jádro. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Některé Woodyho filmy se mi líbí, některé naopak tolik ne. Poslední roky už točí jenom čistě romantické slaďárny a přijde mi, že to je všechno na stejné brdo. I když v každém filmu dokáže příběh zasadit do nového prostředí a každý jeho film má své kouzlo. Navíc má vždy skvělé obsazení. To platí i pro tento film, není to vůbec špatné. Ale je to prostě chvílema nudné, ta zápletka je pořád stejná. Škoda, že Blake Lively nedostala více prostoru, prakticky byla ve filmu jenom 5 minut... ()

Galerie (333)

Zajímavosti (10)

  • Název „Café Society" odkazuje na prominenty, aristokraty, umělce a celebrity, kteří se scházeli v módních kavárnách a restauracích v New Yorku, Paříži a Londýně na konci 19. a začátku 20. století. (Zdroj: Bioscop)
  • Filmy Woodyho Allena jsou vždycky zahaleny tajemstvím. Jesse Eisenberg v jednom rozhovoru prozradil, že celý scénář se k němu dostal pouze na jediný den a potom ho hned zase musel vrátit. (Blackey.)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama