Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

anniehall 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení, přistupoval jsem k tomuto filmu s předsudky, moc jsem od něj nečekal a navíc jsem byl trochu podrážděný, když jsem usedal na naši televizní pohovku. O to větší bylo mé překvapení, když film skončil. Byl báječný, prostě WONDERboys... Za vyzdvihnutí stojí, společně se skvělými hereckými výkony většiny obsazených, především vynikající scénář. Citlivý, plný inteligentních a často plnokrevných dialogů, tu a tam okořeněný špetkou satiry, humoru a překvapivě i emotivně působivý. Několikrát jsem si při sledování filmu vzpomenul na jednu oblíbenou postavu z Milneho knihy Medvídek Pú - oslíka Iáčka a jeho milou hlášku: "dojemné...". Ano, dojemné to skutečně bylo. Film o chlapech se standartními chlapskými problémy, natočený dalším chlapem a ono je to skutečně dojemné. Ne tedy nijak prvoplánově, spíš pod povrchem. Nakonec i Milne ukrýval témata ve své knize tak nějak pod povrchem, mezi řádky. Takže ta analogie s Medvídkem Pú není zase až taková zhůvěřilost, jak se možná může zdát. A téma tohoto filmu? Zkuste hádat. Nápověda je ukrytá mezi řádky. A vodítkem budiž vám sentence z pera dalšího dnes již nesmrtelného klasika, tentokrát z hudební branže, Burta Bacharacha: "That´s what friends are for". ()

chef 

všechny recenze uživatele

Pohodovy filmik s pohodovym Douglasom, ktory nam dozrel do veku kedy si moze dovolit hrat takychto pohodakov uz len kvoli svojej charizme. A ked to doplni aj svojim hereckym umenim a dokoreni ho Meguire vznika nam dielko, plne malickych odkazov pre zivot, hodiace sa na prijemny vecer pri telke s kolacikmi, cajom a niekym blizkym :) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení, výborné téma a hlavně ta afmosféra! :) :) Tenhle film vidělo méně lidí, než by mělo :) Je to krásný film o tom, jak lidé tápají ve svém životě a profesor Tripp je jedním z "netypických" členů učitelského sboru, který zrovna prožívá "hluché" období plné hlasů z okolí :) :) Nejvíc se mi ale líbila postava Tobeyho Maguira, jelikož měla silný potenciál a jak tam tak tiše stál v té zahradě s tou "maketou" tak to mě dostalo nejvíc :) Jo a dům Trippa bych také chtěla, jen to počasí bylo nic moc :) :) ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ve mně tento film a především jeho příběh velkou stopu nezanechal. Zdálo se mi vše trochu lehkopádné a nemastné neslané. Jisté momenty se mi líbily(pes v kufru auta), ale na víc to nestačí...aspoň ne pro mě. Ale v tomto případě o něco více záleží na divákově stylu, proto mi nezbývá než doporučit...mnoho z vás se bude bavit.65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)
  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)
  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)

Reklama

Reklama