Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že někdo rozdává 5 hvězd a naprosto chápu i případné nízké hodnocení. Wonder Boys je tak divně zhulený film, který jakoby plul někde v podivném prostoru a nechal diváka, aby si s ním dělal co chce. Ve skutečnosti mám z filmu vlastně hrozně dobrý pocit, ale našel jsem v něm tolik podivných momentů, že ho nedokážu jednoduše přijmout. Ale navzdory těm 3 hvězdám bych vlastně každému Wonder Boys doporučil. Weird stuff. 6,5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys dáva priestor presne vybraným hercom, ktorí sa mu odvďačujú viac než presvedčivými výkonmi. Pozoruhodnú kreáciu odvádza predovšetkým Michael Douglas v atypickej úlohe hanblivého intelektuála v nepretržitom marihuanovom opojení. Režisér Curtis Hanson sa rozumne spoľahol na kvality románovej predlohy i scenára a vsadil na vynikajúce herecké obsadenie, v ktorom dominuje vo svojej ďalšej životnej úlohe Michael Douglas ako večne "zhúlený" pedagóg. Snímka sa vyznačuje inteligentným, hocikedy trochu čiernym humorom a dôvtipným vŕšením aj riešením drobných zápletiek. Bežný komediálny film. Obsahuje vedľa skvelých hereckých výkonov, presne dávkovanú horkosť a iróniu. Kto chce, pochopí. Nejde ani tak o jednotlivé postavy, ich dialógy. V podtextu filme dýcha životný nepokoj. Milé, nie smiešne. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Obdivujem umenie, v ktorom dokáže scenárista nechutne vážnu situáciu odľahčiť komickou scénkou, na ktorej sa nedá nezasmiať a pritom stále zachováva pôvodnú vážnosť. A takých situácií je tu požehnane. Film plynie neskutočne pohodovo rýchlo, až tak, že som pri konci chcel ešte prídavok v podaní pár minút tohto malého hereckého zázraku. 80%. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zmatené a příjemné. Dva dny plné chaosu, trávy, chlastu, zabitého psa, Marilyn Monroe, ale hlavně lásky a vlastně i smyslu života. Všichni zúčastnění si film očividně užívali, protože z filmu je to cítit na sto honů a s pomocí skvělé Dylanovi hudby si vás úplně podmaní. 5 hvězd tomu nedám, protože jsem z toho filmu strašně zmatený a nevím jak se vlastně o něm dobře vyjádřit. Je prostě nadprůměrně dobrý a moc mě bavil, zkuste ho taky! ()

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to dost dobrej film, mě jenom chvilkama obtěžovala taková ta intelektuální skepse či rádoby nadhled, kdy teda "musíme" uznat, že ta láska má cenu, že je třeba následovat srdce, ale s takovým tim přeinteligentnělým hnidopišstvím. Herecky je to ale bezva, hlavně Douglas je tu fakt ten profesor literatury. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Michael Douglas během natáčení ve městě Beaver v Pensylvánii často v natáčecích přestávkách odpaloval golfové míčky do řeky Ohio. (TaNya_)

Reklama

Reklama