Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Oceňované americké drama, ale film, který neví, co vlastně chce. Stejně jako hlavní hrdina Michael Douglas v roli nerozhodného profesora literatury a nyní už umělecky neplodného spisovatele, konfrontovaného s odchodem manželky a s požadavky své těhotné milenky, svého editora a svých studentů. Přitom scénář dobře charakterizuje jednotlivé hrdiny, Douglas hraje jako Pánbůh, jenomže celek je takový nijaký. To bývaly doby, kdy se v každém správném dramatu řešila jen láska a smrt, ale americké pseudoproblémy nelásek a pracovních neúspěchů mne už tak nepřitahují...Trailer k filmu (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=sveK_fhIqhs ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Ryzí potěšení. Tak tahle týmová práce se režiséru Hansonovi povedla. Od kvalitního scénáře podle stejnojmenné knihy Michaela Chabona až po originální song "Things Have Changed" Boba Dylana. A Michael Douglas v roli okolnostmi vláčeného univerzitního profesora tvůrčího psaní v tvůrčí krizi je prostě k sežrání. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Předlohou tohoto filmu se stala novela amerického romanopisce Michala Chabona, která popisuje s ironií jemu důvěrně známé prostředí americké univerzity v období knižního festivalu. Jeho alter ego ztvárnil Michael Dougles, představující profesora literatury a spisovatele, jehož hvězda pomalu zapadá. Je to zvláštní, vidět bývalého představitele tvrdých mužů šovinistické reaganovské éry, jak se pajdá v růžovém dámském županu, hulí jointa a sarkasticky komentuje poklesky svých bližních. Nejenže je skvělý, ale je mnohem přesvědčivější než kdysi, v perfektním obleku a hladce učesán. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to dost dobrej film, mě jenom chvilkama obtěžovala taková ta intelektuální skepse či rádoby nadhled, kdy teda "musíme" uznat, že ta láska má cenu, že je třeba následovat srdce, ale s takovým tim přeinteligentnělým hnidopišstvím. Herecky je to ale bezva, hlavně Douglas je tu fakt ten profesor literatury. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Tento film má naprosto fantastickou atmosféru, takový nostalgický feeling. Pikantně obsazené role, jímž vévodí kouzelný Dougles, který se úlohy umolousaného spisovatele zhostil naprosto bravurně a pro mě osobně je to jeho nejsympatičtější výkon. Konec filmu bych si možná představoval jinak, ale díky onomu feelingu jsou pro mě Skvělí chlapi srdcovou záležitostí. 90% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno