Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je tak skvělý jako jeho počteníčko. Zajímaví postavy, děj, situace a s odstupem času i herci. Jenže je to ve skutečnosti poměrně nudná záležitost. Jak vypadá i začátek filmu slibně a postupně se představují postavy a děje se víc a víc zajímavého, tak to prostě ustane a nic. Když si znovu čtu, o čem film je, tak to na mě působí zase lákavě, přitom jsem film před chvílí dokoukal a vím, že kromě prvních dvaceti minut už ho nikdy víc neuvidím. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

k tomuto snímku jsem se dostal naprostou náhodou, ale o to více jsem byl příjemně překvapen a tento snímek si okamžitě zamiloval! Michael Douglas v roli profesora, který kdysi dávno napsal vynikající knihu a teď ne a né dokončit druhou. Opustila ho manželka ( už zase), milenka má velké překvapení, šéfův pes byl kvůli němu zastřelen, nejlepší přítel je blázen, jeho editor je bisexuál..... no řekněte upřímně co víc si člověk může přát :o) Naprosto bravurně zrežírovaný film Curtisem Hansonem, parádní herecké výkony, počínaje M. Douglasem ( v roli profesora ), který si tuto roli opravdu náramně užívá, výborný je i R. Downey Jr. v roli bisexuál. editora, to samé se dá říct o T. Maquierovi a Katie Holmes mi přesně sedla ( k roli krásné studentky). Film mi neskutečně rychle utekl bez nejmenšího náznaku, že bych se alespoň na chviličku zanudil. Nezbývá, než si do budoucna přát více takovýchto záležitostí! ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já nad tímto hodnocením žasnu, které tady kolegové uvedli. Já jsem na tom filmu neviděla nic komediálního, chvílemi to bylo trapné, MICHAEL DOUGLAS na mě občas působil jako nesvéprávný blbeček, takže abych tomu filmu dala 5*, tak to by na mě musel někdo mířit kalašnikovem. Určitý náboj to má, ale pro mě pouze 3*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys dáva priestor presne vybraným hercom, ktorí sa mu odvďačujú viac než presvedčivými výkonmi. Pozoruhodnú kreáciu odvádza predovšetkým Michael Douglas v atypickej úlohe hanblivého intelektuála v nepretržitom marihuanovom opojení. Režisér Curtis Hanson sa rozumne spoľahol na kvality románovej predlohy i scenára a vsadil na vynikajúce herecké obsadenie, v ktorom dominuje vo svojej ďalšej životnej úlohe Michael Douglas ako večne "zhúlený" pedagóg. Snímka sa vyznačuje inteligentným, hocikedy trochu čiernym humorom a dôvtipným vŕšením aj riešením drobných zápletiek. Bežný komediálny film. Obsahuje vedľa skvelých hereckých výkonov, presne dávkovanú horkosť a iróniu. Kto chce, pochopí. Nejde ani tak o jednotlivé postavy, ich dialógy. V podtextu filme dýcha životný nepokoj. Milé, nie smiešne. ()

July 

všechny recenze uživatele

Ač je mi téma poměrně blízké a zpočátku se to rozjíždělo slibně, musím konstatovat, že celkově to bylo téměř tak prázdné jako Trippův dvoutisícistránkový román s rozsáhlými popisy koňských chrupů. Čekala jsem myšlenku, ale ono se to spíš jen intelektuálsky tvářilo. Občas film pobaví a celkově neurazí, ale nic báječného to není. Možná je na tom Chabonův román (literární předloha) jinak a je to vinou tvůrců filmu, možná jen hraje na efekt i on. Každopádně bych si ho docela ráda přečetla - už jen abych to zjistila. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)
  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)

Reklama

Reklama