Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (394)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od videoherne pôsobiacej jednotky je to vizuálne impozantné a cítiť z toho peniaze i talent. Tvorcovia využívajú všetok potenciál tajomného lesa a krajiny za polárnym kruhom a piesne sú stále na žáner výrazne nadpriemerné (väčšinu piesní v Disneyovkách považujem za čistú vatu). Čomu ale nerozumiem je ten mega komplikovaný nezmyselný dej. Ja som mal problém sledovať, čo sa deje, čo na to potom deti? (I keď pravdou je, že po videní Skrytej hrozbe som ako decko vedel prerozprávať celý príbeh vrátane machinácií obchodnej federácie.) Vyslovene ma ale iritovala tá homeopatická vymývačka detských mozgov o "pamäti vody". ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ale jako ano, perfektní animace, nádherná hloubka, barvy, vše to vypadalo reálně a přesto s kapkou fantazie a magie aby divák nadále mohl fantazírovat o všem možném a nemožném, jenže tomu něco chybělo. Děj byl víceméně předvídatelný, ne, že by děj byl až tak "ubohý" ale spíš jak přes kopírák prvního filmu s mírnými úpravami tady a tady. Nejlepší postavou byl rozhodně již ikonický sněhulák Olaf a jeho dvou-(jestli vůbec)-minutové shrnutí prvního filmu. Přál bych si třetí film? Rozhodně, hezky to zakončit (přeci jen děj druhého dílu končí ačkoliv ne otevřeně rozhodně ne zakončeně), nebo děj trochu více posunout, nechat Disney Animation být více odvážnější. Nevím zatím zda mám hodnotit třemi nebo čtyřmi hvězdami. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v roce 2013, i nyní se jedná o prázdnou, byť úžasně animovanou podívanou, tentokráte ale ovšem bez nějaké inovace či posunu vpřed co vývoje postav týče. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani roztomilý sněhulák Olaf. Škoda. „Be prepared. Just when you think you found your way, life will throw you onto a new path.“ ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sexy Elsa na ledovém hřebci ve 3D verzi je prostě nejvíc. :) Celkově namakané, čekala jsem, že si tohle pokračovaní budou u Disneyho hýčkat a ještě mě překvapili, takže ode mě jen chvála. Souhlasím s názorem, že pohádka cílí na své původní diváky, kteří mezi tím povyrostli. Stejně tak je příběh dospělejší a ani větší děti či dospělí se nudit rozhodně nebudou. Zároveň se bude líbit a divákům nejmenším. Olaf dostal větší prostor a rozesmívá celé kino, řada odkazů na jedničku se taky našla (i Pátý element se člověku vybaví..), za mě krásné ve všech směrech, plná palba. ...a když se při prvním záběru ozvaly nahlas ohromené malé děti: "Jééé, sněží!!!" bylo jasné, že letošní Vánoce máme za dveřmi ;) Ať se líbí! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další důkaz,že disney začiná postrádat jakýkoliv náznak invence ve velkém a že opravdu nestačí mít pouze skvělou animaci (dnes již prakticky samozřejmost) a známé postavy,,,nebo vlastně stačí?Jednička byla fajn a jakkoliv nemám rád zpívánkové disneyovky,do tohoto jsem šel s tím,že ty písničky prostě nějak zkousnu.Velmi nepříjemně mě ovšem překvapilo,že jich je tu až neúnosně mnoho a navíc ve scénách kde nejsou vůbec potřeba,nebo se tam ani nehodí.Raději nezmiňuji fakt,že ani jedna není opravdu dobrá.Když k tomu ještě připočítám scénář,který někdo smolil v rychlosti na záchodě je dílo dokonáno a to co se na plátně děje může překvapit jen někoho kdo v životě neviděl víc jak jednu pohádku.Samozřejmě cílová skupina,kterou jsou holčičky kolem 10 let bude spokojená a to asi myšákovi stačí...60% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama