Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (394)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $477,373,578Tržby Celosvetovo $1,450,026,933Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,400,909Tržby za predaj DVD v USA $18,031,958║ Aj na moje prekvapenie ma táto partička Elsa, Anna, Olaf, Sven,... opäť pobavila. Veru nečakal som moc od tohto pokračovania. Príbeh aj keď skôr v temnejších farbách neodradil, skôr naopak v celku upútal. Animácia skvelá, nápaditá, pestrá, priam kúzelná. Občas tam škrípe trocha miestami otravná Anna, či občas mierne trafený Olaf ale prevažne to sype dobre. Muzikálnosť skôr taký priemer, chytľavejšie, či lubozvučnejšie pesničky mal ten kmeň začarovaný v hmle. /videl v kine: 90%/__ __Po dlhšej dobre som vyskúšal v kine aj nejakú 3D verziu a dúfal som že pre tento animák to môže dosť pestro využité. Ale Disney asi šetria, lebo je tu len pár pekných scén vytvarovaných do priestoru, určite sa tam animátory mohli viac vyblázniť. DreamWorks je v tomto rangu niekde úplne inde. /videl v kine 3D verziu: 90%/__ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi moc nelíbila, za to ve dvojice je ten příběh zajímavější. Je to takové mýtické, a to se mi na tom líbilo. Celkově i postavy jsou sympatičtější a vcelku jde o hezký film. Ovšem i zde bych ubral polovinu písniček, protože jich tam je na pohádku hrozně moc. Každopádně animace je luxusní, stromy, listy, voda... vypadali jak skutečné! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v roce 2013, i nyní se jedná o prázdnou, byť úžasně animovanou podívanou, tentokráte ale ovšem bez nějaké inovace či posunu vpřed co vývoje postav týče. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani roztomilý sněhulák Olaf. Škoda. „Be prepared. Just when you think you found your way, life will throw you onto a new path.“ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od videoherne pôsobiacej jednotky je to vizuálne impozantné a cítiť z toho peniaze i talent. Tvorcovia využívajú všetok potenciál tajomného lesa a krajiny za polárnym kruhom a piesne sú stále na žáner výrazne nadpriemerné (väčšinu piesní v Disneyovkách považujem za čistú vatu). Čomu ale nerozumiem je ten mega komplikovaný nezmyselný dej. Ja som mal problém sledovať, čo sa deje, čo na to potom deti? (I keď pravdou je, že po videní Skrytej hrozbe som ako decko vedel prerozprávať celý príbeh vrátane machinácií obchodnej federácie.) Vyslovene ma ale iritovala tá homeopatická vymývačka detských mozgov o "pamäti vody". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

1 jsem sice neviděl celou, ale tohle mě moc nebralo. Neříkám, že tam nejsou dobré momenty, ale cílovka je někde jinde. Nehledě na neustálé zpívání. Moc nechápu ten všeobecný hype kolem tohoto fenoménu, ale malým holkám se to zřejmě líbí. Dnešní pohádky už se ubírají jiným směrem a stereotypy ohledně princezen, které čekají na vysvobození od prince se postupně boří. I tak je to ale zajímavé doplnění a prohloubení mytologie tohoto světa. "Stavíš ráda sněhuláky?" ()

Galerie (134)

Zajímavosti (19)

  • K tvorbe tohto filmu prispel poslednýkrát aj dnes už legendárny tvorca John Lasseter, než oficiálne odišiel z animačného týmu spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (MikaelSVK)
  • Způsob hlasu, který volá Elsu a kterým Elsa odpovídá, je prastará skandinávská vokální technika zvaná kulning. Používala se ke komunikaci na dálku a svolávání domácích zvířat. Jedná se o obdobu alpského jodlování. Dnes tuto techniku umí jen málo lidí. Technikou kulning zpívá třeba dánská zpěvačka Myrkur. (Paserak)
  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama