Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdybyste měli moc kohokoliv jakkoliv a kdykoliv zabít? Jagami Light je student vysoké školy s vysokým intelektem, kterého škola prostě nudí. Jednoho dne ovšem najde Zápisník smrti, který mu umožní za pomoci splnění pár podmínek zabíjet, aniž by si „ušpinil ruce". Stačí jen jméno a obličej... Light se rozhodne, že se Zápisníkem bude páchat spravedlnost a zbavovat svět zločinců. Jenomže čím je to spravedlnost? (Zíza)

(více)

Recenze (12)

sara93 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděla anime i film, tak by mě to asi bavilo víc. Nicméně tenhle Kira se mi líbil více, než ten filmový a to už jak vzhledově, tak i herecky. L se mi líbil více filmový. Ryuk jako vždy pobavil a líbilo se i zde, že Rem nemusela nijak zachraňovat Misa-Misa. Škoda je, že děj se drží anime předlohy a nijak moc z ní nevystupuje, ale konec je udělaný opravdu suprově emocionálně. ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Klobouček dolů. Tato hraná adaptace k jednomu z nejslavnějších anime opravdu nedělá ostudu, ba naopak. Musím velmi pozitivně ohodnotit to, že tento seriál nekopíroval slepě originál, ale přišel s vlastními jedinečnými prvky a modifikacemi, jak zainteresovat diváka do děje. Už v první epizodě je patrné, že Light se dost liší od originálu, protože na rozdíl od něj nepůsobí tak chladnokrevně a bezcitně, naopak emoce z něj jen tryští - strach, nejistota, svědomí, na to vše byste u originálu nenarazili. Nezůstane jenom u Lighta, i zbylé postavy se mi moc ve svých rolích zamlouvaly, obvzlášť Mikami, otec Lighta, L, Watari i Misa, která však nemohla být blondýna, protože Japonky se blond nerodí. Obzvláště Mikami mě upoutal, jelikož mi strašně připomínal mého docenta z vejšky, až jsem se z toho při pohledu na něj musel neustále smát. Co se mi však nelíbilo bylo ztvárnění Neara, kterého snad dokonce hrála holka, a vůbec mi do té role neseděla. Je fakt, že já postavu Neara neměl rád ani v originále. Pletky s Death notem byly ale výborné. Tohle anime by mohlo mít nekonečno coverů, jelikož je zde tolik možných scénářů, které by se dalo na toto téma vymyslet, že by mi nevadilo v tomto duchu pokračovat. ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím srovnávat s anime, které v mých očích bylo mnohem lepší. Nicméně i tak se bezesporu jedná o velice povedený seriál, byť jeho rozjezd silně pokulhával. Děj místy plynul odlišně než ve zmíněném anime, ale k žádné větší újmě to nevedlo, ba naopak jsou i některé ze změn sympatičtější. Za mě celkem překvapení a určitě předloze nedělá žádnou výraznou ostudu. ■ Nemůžu si pomoct, ale Yamazaki mi v roli L často připomínal korejského herce Joong-Ki Songa. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nové zpracování původního příběhu Death Note se podle mého opravdu povedlo. Je tam znatelná snaha zůstat pokud možno věrný předloze včetně vyobrazení vzhledu a charakteru postav, avšak na druhou stranu tenhle nový hraný seriál přichází i s množstvím zajímavých změn a úprav děje. Míra změn je však únosná a dokonce bych řekla "tak akorát", aby bylo zachováno to důležité, ale přitom aby se naskytlo něco nového a překvapivého, na co koukat. Zkrátka dokonalá harmonie mezi změnou a věrností originálu. Japonci si očividně dali záležet na kvalitním zpracování, takže i herecké výkony jsou na televizní seriál veskrze nadprůměrné. Především mě v hlavních rolích překvapili mladí herci Kubota a Jamazaki. Skoro si říkám, že když Japonci jsou schopni původní Death Note takhle plnohodnotně a zajímavě oživit ve vlastním hraném seriálu, jestli bylo vůbec třeba, aby se námětu chytl Netflix a připravoval ještě i svůj hraný seriál. Nevěřím, že by japonskou tvorbu předčil... Death Note pro mě vždycky bude jeden z nejlepších japonských příběhů vůbec, a myslím, že by tenhle námět měl zůstat na půdě Japonska, protože Japonci si s ním umí (jak je vidět na tomto seriálu) dobře poradit a držet si úctu k originálu. ~(4,2)~ ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Ne epické jako původní seriál, ne parádní jako dvoudílné filmové zpracování, ale je to stále dobré, což je u live action docela vzácným faktorem. Tato verze obsahuje spoustu změn, které jsou na druhou stranu super, ale také někde to tak není. Scéna s autobusem bez přítomnosti shinigamiho je tou slabší variantou, a takových momentů je tady více. Ale třeba se mi líbilo, že se Near posupně objevuje hned od začátku seriálu. Má to vždy nějaké klady a zápory. Herecké obsazení je celkem v pohodě. První polovina je dobrá a obsahuje celkem překvapivé momenty, ta druhá éra byla ale slabší, kde mi třeba šéf Jagami přišel hůře, a někdy nechápavě zpracován. Jedná se o tv seriál, kde je hodně znát lacinější atmosféra, hudba je celou dobu stejná, ale stále to má co nabídnout. Death Note a jeho třetí zpracování, a být stále v nadprůměru, to je prostě fajn. Mé hodnocení: 7/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • V originální komiksu (manga) a anime je postava N alias Near mužem, v tomto zpracování je to však žena. Transformace se taky dočkala postava jménem Mello, která se stala z muže břichomluveckou loutkou. (Athree)
  • V seriálu je zápisník Misy Amane (Mio Júki) purpurově červený, avšak správně podle předlohy by měl být černý. (Athree)

Reklama

Reklama