Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Režisér Renny Harlin v dokumentu říká, že chtěl z Freddyho udělat hlavní postavu, jakéhosi cool vraha. Povedlo se mu to a je to právě tato změna, která čtvrtou Noční můru nejvíce odlišuje od předchozích. Freddy Krueger je superstar a frajer, když si na pláži nasadí sluneční brýle nebo lehkým krokem kráčí do kostela, víte, že jde o jen něj. Film jako takový není špatný, snové sekvence se povedly a konce teenagerů jsou zase proklatě černočerně humorné, bohužel je škoda, že děj vůbec negraduje. Prostě se usíná, vraždí a pohřbívá jako na běžícím pásu a většině lidí ve Springwoodu to snad ani nevadí. Ovšem závěr a Freddyho smrt, to je pro mě jeden z nejlepších momentů celé série. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Zatímco trojka přímo navazovala na první část, ignorovala špatný druhý díl a uzavřela poměrně slušně její příběh, čtyřka jen nastavuje ukončené a je stejně zbytečná, jako druhý film. Žánru "horor" dal Renny Harlin po fantasy trojce definitivně sbohem a natočil nadpřirozený akční film. Pár vydařených chvil by se našlo, ale většina jich se ztratí v počtvrté nudně opakovaném. Za několi momentů (znovuoživení Freddyho) by se nemusela stydět ani parodie... Kterou tak trochu díky černému humoru film připomíná. Místy vtipné, místy efektní (ač Freddyho smrt je jakkoliv vynucená a minimálně divná, je asi nejlepší scénou celého filmu), ale především nastavované a nápad s přenášením dalších a dalších lidí do snů smrdí na dálku. _____ Krom toho postava Kristen, v minulém dílu zahrána nádhernou Patricii Arquette, byla nově obsazena šmudlou Tuesday Knight, což se neodpouští. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Snaha navázat na povedený třetí díl se cení a je zde několik málo momentů, které nelze zapomenout, ale i tak se jedná o ryze průměrný kousek ze série Noční můry v Elm Street. Oproti Freddyho pomstě sice čtyřka dopadla lépe, ale naneštěstí se mi občas dostavila nuda. Trikový mistři z Dream Quest Images odvedli opět špičkovou práci plnou krve, slizu a zmutovaných patvarů, ale kvůli pokulhávajícímu scénáři není Vládce snu taková bomba. I když se tu mihnou postavy z předchozího dílu, tak nové působí docela dost ploše, nezajímavě a ne tolik sympaticky. Freddyho výstřelky a řádění pokaždé tempo nakopnou, ale nemají sílu tento nesoudržný celek udržet pohromadě. Stejně jako u dvojky mám pocit, že tento díl vzniknul jen za účelem "natočení dalšího dílu" a svezení se na vlně popularity Noční můry v Elm Street. Žádné poctivě natočené hororové "pokoukáníčko od srdíčka" se nekoná. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se „jen“ ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, řádění pokračuje, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když předchozí díl zaujal víc. Trend (později) zvučných jmen pokračuje. Tentokrát nastupují režisér Renny Harlin nebo scénárista Brian Helgeland. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když tě nezabije jídlo, tak obsluha! Já říkám výborně! Pro mě určitě nejlepší díl ze všech Nočních můr. I když ani tentokrát to nebude na plnej počet. Originalitu co se hlavního příběhu jako takovýho týče už tu nelze očekávat, ani atmosféra tu už není nějak extra hororová, ale tenhle díl si mě získal především svoji totální nadsázkou, černým humorem a skvělýma hláškama. Až tak do závěrečný části filmu jsem si říkal, že to za tu dokonalou absurditu a to jak se bavím tu plnou palbu ode mě dostane, ale ten slabší konec kdy se mi zdá, že filmu trochu dochází dech i nápady to trochu sráží. Prostě tohle pekelně vražedný tempo se holt nedá udržet po celou délku stopáže, ale to je tak asi moje jediná zásadnější výtka. Jinak maximální spokojenost.85% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Když Freddy (Robert Englund) drží stojan na zkumavky, tak na jedné z nich je vidět štítek se jménem Englund, což je příjmení jeho hereckého představitele. (pygmalion)

Reklama

Reklama