Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Film, který zásadním způsobem ovlimil moje dětství. Pouštěli jsme si to s bráchou každý den a doslova sme žrali všechny ty rvačky. Nejvíc v hlavě mě utkvěla scéna, jak šimon a matouš v baru rozlamujou židličky o hlavy padouchů. Vynikající film, jednou ho pořídím svým dětem. Akorát mě opravdu šokuje že v tom nehraje Spencer a Hill, já si to vážně myslel až dodneška, dokud sem to tady neviděl. Každopádně je dvojice Cantafora, Pazzafini díky tomuto dílku v mém žebříčku na stejné úrovni těchto velikánů. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tato klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera není sice zábavou k velkému popukání, nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří mají za úkol přepašovat zbraně přes hranice aniž by o tom věděli. Je ale vyjímečná svou hudbou, která je sice stále dokola, zato je ale geniální. Bitky nijak neohromí, ani jejich choreografie není kdoví co, ale potěší ústřední kvarteto zabijáků v čele s jejich úžasným velitelem. Ti dokáží díky svým neúspěchům vyloudit úsměv na tváři i tomu největšímu ignorantovi. Vzhledem k oblíbenosti tohoto filmu bych mu nejraději dal 80 %, ale budu-li objektivní, bude to velmi příjemných 60 %. ()

Reklama

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší dvojice než Spencer - Hill. Paul L. Smith je dost podobný B. Spencerovi, ale jen co se do vzhledu týče. Povahově je úplně jiný a sedl mi tak do oka lépe než věčně naštvaný Spencer. Antonio Cantafora je podobný Hillovi jak vzhledem, tak i povahou. Znělka je dosti chytlavá, možná i více než klasika u H. a S. Bohužel se nejde vyhnout porovnávání se slavnější dvojicí. Věční smolaři mě tak velice zaujali a já nemůžu jinak než na 95% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peněz moc není, práce taky nevoní, a tak se Šimon s Matoušem rozhodnou zpeněžit poslední cennou věc, kterou mají - své řidičáky na náklaďák. Po cestě potkají jednoho chlapíka, který jim nabídne jednoduchou fušku - dovezou kamion s přípravkama proti hmyzu do Marseilles, a dostanou spoustu peněz hezky na ruku. Na cestě ale Šimon s Matoušem zjišťují, že je (opět) někdo tak trochu zneužívá ... Po veleúspěchu těchto komediantů by byl hřích nenatočit volné pokračování (na druhou stranu by určitě hříchem bylo snažit se dál táhnout sérii až do odpadových pekel). Ale tady ta dvojka, si na nic nehraje (nezkoumejte kde vzali naši hrdinové řidičáky), o moc v ní nejde, kromě desítek různých gagů a vtipných scének. Oproti jedničce je sice o chlup slabší, ale není to nikterak hrozný, a navíc Morgan a jeho banda spolehlivě zasahuje i tady... ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tato dvojice Italů je vcelku dobrá i komická.Dávám tomuto filmu 4 hvězdy a 80 procent.Nostalgie z dětství.Tato dvojice dublérů Terence Hilla a Buda Spencera působí vcelku dobrým dojmem.Je to výborná italská komedie o dvojici kamionáků,kteří mají přepravit zakázané zboží v podobě sprejů jistému plešatému šéfovy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)
  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama