Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

kingik 

všechny recenze uživatele

Populární dvojníci Buda Spencera a Terence Hilla, jež vešli do diváckého povědomí coby dobromyslní sympaťáci Šimon a Matouš, měli něco do sebe, ale i jejich filmy trpěly tím, co jsem zaznamenal už i u originální dvojky. Byly mírně slabomyslné a velmi stereotypní. U těchto eskapád moje křivka smíchu párkrát vykazovala vyšší hodnoty, dokonce se objevil náznak něčeho zajímavého se snahou vybočit z daných kolejí, ale bezbřehá trapnost to spolehlivě zabíjela. Nápady se našly, dvojník Donalda Pleasence radost pohledět, nedomrlý strážce zákona neuvěřitelně zábavný, písnička z filmu "On My Way" patřičně chytlavá a ústřední italsko-americká dvojka Antonio Cantafora & Paul L.Smith přiměřeně sympatická. Za pozornost rovněž stojí vynikající český dabing ze staré školy pánů Ladislava Mrkvičky, Rudolfa Jelínka a spol. Od filmu velké zázraky nečekejte, hlavně tvrdé pěsti, razítka,dětsky naivní humor, rychlý spád a mimořádně bídnou obrazovou kvalitu, na níž se značně podepsal zub času. 60% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další z filmů ve stylu oblíbeného populárního dua, který představuje nenáročnou, ale účinnou zábavu, která je v něčem silnější, v něčem slabší, než druhý film, ale ve svém výsledku je srovnatelný a na stejné úrovni. Morous Butch (dobrý Paul L. Smith) a rošťácký Toby (solidní Antonio Cantafora) jsou notoričtí flákači, kteří pro dobrodružství a snadný výdělek udělají nejedno velkolepé představení plné pěstí a hravého humoru. Naivní pašeráci zbraní se staví proti jakékoliv formě násilí a hrubosti a jakékoliv přesile, pokud to ohrožuje jejich vlastní zájmy. A diví se všichni, kdo se jim troufne stoupnout do cesty a získat jejich nebezpečný náklad. Z dalších rolí: šéf násilnické bandy Lucky (Dominic Barto), která se pro svého velitele Frou-Froua (Antonio Monselesan) snaží získat lákavý náklad, prostitutka Rosy (Giuliana Calandra), mající náklonost k silnému Butchovi, Jean (Emilio Messina), který dvojici najímá na převoz pro mafiánského šéfa Monsieur Le Renarda (Eduardo Fajardo), a jeho osobní bodyguard (Fernando Bilbao). Nenáročné, možná i naivní až dětinské, ale přesto velmi příjemné odreagování s jednoduše hravou a rošťáckou zábavou. ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem nemají žádné peníze a jsou hladoví. Ukradnou tedy kuře, které se bohužel ukáže jako gumové... Prohledají své kapsy, co by tak mohli prodat - a najdou své dva řidičáky na náklaďák. A tak se je pokusí prodat XDD, potkají však muže, který má naprosto neuvěřitelný nápad - chce je zaměstnat jako řidiče... Jenže v tom samozřejmě něco bude... řízná italská komedie, která mě vždy pobaví... ()

Mathiue1994 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě jedna z nejlepších komedií co jsem kdy viděl. Skvělá "parodie", u které se smějete už jenom zvuku facek, které Šimon s Matoušem rozdávají na potkání. Navíc typický styl Matouše, že drží v ruce knihu dá jí svému protivníkovi do podpaží a vlepí mu facku, takhle 20x opakuje. Z toho jsem se svíjel ve křečích smíchu ještě další 2 týdny, když jsem si na to vzpoměl. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Bylo to i po někalikátém vidění tenkrát v kině nadmíru zábavné! Jenom jsem nechápal, proč tenhle film vznikl. A ještě k tomu s dvojníky Spencera a Hilla, které víceméně parodovali! Asi aby je a namíchli!!! A diváky rozdělil tento film na několik táborů. Ti jedni tvrdili, že je to lepší než BS+TH, ti druzí zase, že je to horší než BS+TH a vrcholem všeho bylo, že si hodně lidí myslelo, že jsou to Bud Spencer a Terrence Hill! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama