Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

RHK 

všechny recenze uživatele

Další výborná "fackovací komedie" italské produkce, ale bez Buda Spencera a Terrence Hilla. Jejich o něco slabšími hereckými náhradníky jsou Antonio Cantafora a Paul L. Smith a tentokrát jde o pašování diamantů naší dvojicí v převleku za kněze. Patrně nejlepší herecký výkon ale podal a nejzábavnější postavou je šéf skupiny padouchů Dominic Barto s křivým obličejem velmi připomínající gangstersko - komické role našeho Karla Effy. "Debilové. Kdo je šéf? Kdo je šéf? Kdo je šéf?" -"Ty jsi šéf."... "Nezapomeňte na dobrmany." Celý film na: http://www.youtube.com/watch?v=GOfqgs-_7hw ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem, dva opravdoví smolaři, nyní věří, že se na ně konečně usmálo štěstí. Náhodou jsou zaměněni za dva kněze, a jako tací vysláni do Holandska se sochou Madonny. Toho ale využívá šéf místní mafie, a na soše zamění barevná sklíčka za diamanty, a využije Šimona a Matouše jako pašeráky. Jenže když má dojít na předání, vše se komplikuje - a navíc se do všeho zamotává policie pod vedením inspektora Nelsona a Morganova zločinecká banda, a o diamanty mají zájem všichni ... Je jasné, že tvůrci filmu využili podobnosti hlavních hrdinů s - v té době hodně oblíbenými - Terrencem Hillem a Budem Spencerem, na druhé straně jejich filmy Šimon a Matouš v lecčem překonává. Rozhodně je to jeden z filmů, který v době rozmachu prvních videí, nesčítelněkrát brázdil naše televize, a nikdy nezapomenu jak jsme si s kámošema některé scény přehrávali zpomaleně, aby nám ani záběr neutekl. Chválím také povedený český dabing, a to asi nejvíc Františka Filipovského jako inspektora Nelsona (aka holandský četník Cruchot)... ()

Reklama

dukeman 

všechny recenze uživatele

Morgan s dabingem Jana Přeučila, který téměř za každou druhou větou uštědří svým nechápajícím podřízeným epesní mlaskající facku, je jednoduše nepřekonatelný. "Lehce jako lví pšouk a jako myšák mazaně" Celý film je k zhlédnutí na youtube ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

7/10. Skvělá taškařice nesoucí se v duchu bláznivých „fackovacích“ komedií dua Bud Spencer-Terence Hill. Vše překvapivě funguje, jak má, a přese všechny nedostatky jde o neuvěřitelně oddechovou zábavu, která si na nic nehraje. No, na nic nehraje... Snad jen ústřední dvojice Cantafora-Smith si zcela nepokrytě hraje na BS & TH, ale budiž jí to odpuštěno. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Setkání s oblíbenými hrdiny z dětství někdy může vyvolat deziluzi vyplývající z posunu mezi nostalgickými vzpomínkami a současným vkusem, který je nahony vzdálený představám 10letého kluka o zábavě. Byly doby, kdy bych dal vyfutrovaných 5*. Dnes už jsem někde jinde a své někdejší oblíbence odměním pouhými 40 % celkového dojmu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno