Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,073,000║ Neviem prečo ale vôbec som si nedokázal tento film vychutnať, chýbala mi tam nejaká ľahkosť scén, prišlo mi to také len herecky odbité, bez toho aby dali do svojich postáv niečo viac, samotná kostra príbehu práveže nebola zlá ale herci ma neprinútili uveriť ich postavám že sú skutočne živelné pre dej, trošku taká nevýrazná prechádza pre ústrednú dvojicu. /60%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není nad to, mít svého leoparda:-) Absurdita na každém rohu? Leopard. Ironie na každém kroku? Leopard. Praštěná dívka v touze po Něm obracející svět vzhůru nohama? Leopard. Roztržitý paleontolog toužící po brontosaurově kosti, který se má brzy oženit? Leopard. Geniální screwball komedie aneb rozkošná válka mezi pohlavími na všech frontách? Leopard. Jsou mu tři roky, miluje psy a píseň I Can't Give You Anything But Love, Baby... P.S. Nekoukejte na dabing. Nikdy. Za žádných okolností. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme sa mi páči, že v podstate nemá žiaden dej. Akoby mohol mať zmysluplný dej, ak mu šéfuje postava Katherine Hepburn. Alias pani Katastrofa. Ale poznáte to, pre nás chlapov sú takéto typy zaujímavejšie, aspoň sa nebudeme v živote nudiť. Možno vie aj variť, to sa ale z filmu nedozvieme. Jedna z najslávnejších bláznivých komédií, ktoré patria do tohoto obdobia a akákoľvek snaha o ich kopírovanie končí prinajlepšom v lepšom priemere. Holt Grant a Hepburn žili v jednej dobe (a ďalší skvelí komici) a buďme radi, že ich objavili. Len teraz neviem, či pes bol akože Grant (muž) a leopard akože Katherine (žena), alebo naopak. A koho symbolizoval preboha ten brontosaurus??? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mile potrhlé - těmito dvěma slovy by se asi dal shrnout celý film. Dívala jsem se na něj hlavně díky jménu režiséra, ale v neposlední řadě také díky Katharine Hepburn, kterou jsem dosud v žádném filmu neviděla. Takže jsem to konečně napravila. Určitě existuje více lepších filmů s ní, ale v televizi dávali zrovna tento... Je to celé potrhlé, ale takovým způsobem, že je vám to milé. Děj je docela zamotaný a konec je bláznivý snad nejvíce. Nevíte, zda se smát, nebo nad touto komikou zakrývat oči. Film se totiž místy blíží až ke grotesce, což nemusí být všem po chuti... Mně se to ale nakonec docela líbilo, nejlepší byl Cary Grant, Katharine bych musela vidět ve více filmech, než si na ni udělám pořádný názor. Ne, že by nebyla dobrá, ale znám herečky, které mi jsou více sympatické. Možná to bylo i tou rolí a "pošahanou" postavou... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, pohodová komédia, ktorá ponúkne celkom slušnú porciu gagov a rôznych komických situcií tohto podareného párika. Čo sa týka ústrednej dvojice tak podľa môjho názoru mala K. Hepburn herecky výrazne navrch. Opäť jeden zo snímkov, kde sa mi potvrdilo, že C. Grant sa do komédie moc nehodí, teda aspoň čo sa mňa týka. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Cary Grant i Katharine Hepburn neměli s komedií moc zkušeností, proto spoléhali na režisérovo vedení. Ten na ně měl jediný požadavek, a to odříkávat text své role co nejrychleji. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama