Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná záležitost, která těží ze solidního obsazení a má dvě geniální scény a to sice restauraci a závěr ve vězení, bohužel zbytek už tak silný není a navíc se na něm značně podepsal zub času. I přes drobné výhrady se však bez debat jedná o zážitek, který svou zábavností výrazně převyšuje 95% komediální produkce posledních let. Špičkou crazy komedií let třicatých a čtyřicátých tak pro mě nadále zůstává Caprovo Arsenice and Old Lace. 75% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není nad to, mít svého leoparda:-) Absurdita na každém rohu? Leopard. Ironie na každém kroku? Leopard. Praštěná dívka v touze po Něm obracející svět vzhůru nohama? Leopard. Roztržitý paleontolog toužící po brontosaurově kosti, který se má brzy oženit? Leopard. Geniální screwball komedie aneb rozkošná válka mezi pohlavími na všech frontách? Leopard. Jsou mu tři roky, miluje psy a píseň I Can't Give You Anything But Love, Baby... P.S. Nekoukejte na dabing. Nikdy. Za žádných okolností. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, pohodová komédia, ktorá ponúkne celkom slušnú porciu gagov a rôznych komických situcií tohto podareného párika. Čo sa týka ústrednej dvojice tak podľa môjho názoru mala K. Hepburn herecky výrazne navrch. Opäť jeden zo snímkov, kde sa mi potvrdilo, že C. Grant sa do komédie moc nehodí, teda aspoň čo sa mňa týka. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Hlavně neztrácej hlavu!" "Hlavu mám,ale ztratila jsem leoparda." Naprosto kouzelný film,který sice ke konci trochu své kouzelnosti ztrácí,ale je tak nabitý úžasně absurdními situacemi a pozitivní energií,že se u něj člověk skvěle baví až do závěrečných titulků.Cary Grant a Katherine Hepburn jsou dokonalá dvojice,onen leopard neskonale roztomilý a vzhledem k tomu,že už dlouho mě nic tak nepobavilo,musím dát pět.Ten film je sice starý víc jak sedmdesát let,ale nemá na sobě jedinou vrásku. 90 % ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Velká zábava, ale v některých chvílích bylo to věčné diskutování protivné. Hlavně ke konci už to bylo dost neúnosné.. Prostě tenhle humor mi sedne, mám rád vybroušené dialogy a ulítlé crazy situace, jenom tady toho bylo tak moc, že už mě to ke konci unavilo a přestalo bavit.. Stejně ale pořád velmi dobrý film, co stojí za zhlédnutí. 75% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Film byl dokončen 6.ledna 1938, čtyřicet dní po původním jednapadesátidennímu termínu. (Pavlínka9)
  • David užil slovo "gay", což se ve filmu ve smyslu homosexuál objevilo vůbec poprvé. (Kulmon)

Reklama

Reklama