Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Od začátku úsměvné a nevěřil bych, že se z toho vyklube tak zábavná screwball komedie. Sice stojí na náhodách, ale čert to vem. Duo Grant, Hepburn válí a ostatní postavy taky. Lži a nedorozumění jsou perfektní. Dokonce nemám Katharine co vytknout, a to je co říct. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 7 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Úžasný roztomilý Cary, Úžasná crazy Katharine, jeden gag za druhým, kupa skvělých hlášek a leopard Baby...zkrátka pod rukou Howarda Hawkse vznikla legendární screwball komedie, jedna z nejlepších ve svém žánru. Geniální! Doporučuji sledovat s původním zněním, s dabingem to není ono:) Dr. David Huxley: Now it isn't that I don't like you, Susan, because, after all, in moments of quiet, I'm strangely drawn toward you, but, well, there haven't been any quiet moments. :) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poté, co mě velmi potěšil snímek Moje nejmilejší žena a An Affair To Remember, v nichž hrál také Cary Grant, pustil jsem si i Leopardí ženu. Romantická komedie stará téměř osmdesát let neztrácí ze svého humoru, tempa a poutavosti vůbec nic a předčí převážnou většinu dnešní americké komediální produkce. Příběh sám o sobě baví, pořádné grády tomu dodávají Cary Grant a Katharine Hepburn, ale také samotný leopard a zápletky kolem něj. U řady scén jsem se opravdu zasmál a s hodnocením vůbec neváhám, neboť Leopardí žena patří do rodiny komedií, které nestárnou a mají úroveň i v absurdních scénách. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není nad to, mít svého leoparda:-) Absurdita na každém rohu? Leopard. Ironie na každém kroku? Leopard. Praštěná dívka v touze po Něm obracející svět vzhůru nohama? Leopard. Roztržitý paleontolog toužící po brontosaurově kosti, který se má brzy oženit? Leopard. Geniální screwball komedie aneb rozkošná válka mezi pohlavími na všech frontách? Leopard. Jsou mu tři roky, miluje psy a píseň I Can't Give You Anything But Love, Baby... P.S. Nekoukejte na dabing. Nikdy. Za žádných okolností. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • První společné dílo i později výborně sehraného týmu Howard Hawks / Cary Grant mělo původně rozpočet půl milionu amerických dolarů. Poté se částka vyšplhala 767 000 a později zejména díky platu Granta a Hepburn až na celých 1 073 000 amerických dolarů. Bohužel finančně film nijak zvlášť neuspěl. Odpovědnost za jeden z nejproslulejších hollywoodských propadáků padl na vrub reřiséra a "zhouby pokladen" Katharine Hepburnové. (Karlos80)
  • Katharine Hepburn se leoparda nijak nebála, Cary Grant z něj tolik nadšený nebyl a ve scénách, kde mělo docházet ke kontaktu se nechával dublovat. (Kulmon)

Reklama

Reklama