Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

americký sen trochu jinak...plný počet nedávám čistě proto,že těch deset hodin byla přeci jen místy zbytečně zdlouhavých,nicméně obsahově je to bez větších pochyb za plnou palbu.Jakkoliv se tenhle dokument celkem nepokrytě staví na stranu Stevea Averyho a taky tak trochu manipuluje s divákem,je to vlastně jedno.Mnohem důležitější než to,jestli Avery opravdu udělal to co udělal (a osobně se přikláním spíš na druhou stranu,protože mi Avery nepřijde jako zrovna criminal mastermind) je zpráva o tom,jak zkurvený je americký soudní systém,včetně rozhodování poroty a není proti němu obrany.Nějaká presumpce neviny tu prakticky neexistuje,policajti si dělají relativně co chtějí a ta bezmoc je místy až hmatatelná.Kdykoliv se navíc na obrazovce objeví ten slizký státní zástupce,otevírala se mi kudla v kapse a potom co se ukázalo co je opravdu zač sem jen nevěřícně kroutil hlavou.Jako celek silná káva,která tam nejspíš může potkat každého...80% ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca záležitosť, ktorá funguje hneď v niekoľkých rovinách: 1) Návykový seriál plný zvratov, ktorý väčšina napriek hodinovým epizódam zhltne za víkend, 2) detailný dokument so šokujúcou realitou a depresívnym posolstvom a 3) neuveriteľný príbeh plný zaujímavých ľudí a emócií, či už pozitívnych (zistenia a argumenty Stevenových právnikov - lepšie ako z právnických filmov), alebo negatívnych (zavádzanie, nespravodlivosť, slepota). Potlesk tvorkyniam - získať toľko materiálu a zostrihať ho takto pútavo a príbehovo - to som ešte nevidel. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokumentářní příběh Stevena Averyho je obzvláště zajímavý v souběhu s "hraným" příběhem O.J.Simpsona v American Crime Story. Oba příběhy se točí kolem reálných, nejistých a mediálně velmi sledovaných obvinění z vraždy, avšak zatímco Making a Murderer se odvíjí v plně dokumentárním stylu s čistě archivními záběry, American Crime Story je hrané drama. Nutno však podotknout, že co se týče realističnosti, jsou oba seriály špičkové a vyrovnané. Making a Murderer o prsa vítězí v soudní síni, kde se nesmírně chytře vyvracejí i ty nejzáludnější argumenty. American Crime Story je pak tak nějak divácky chytlavější a zábavnější. Oba seriály doporučuji všemi deseti, jednak protože protože perfektně vykreslují systém justice v USA a taky jsou samy o sobě výborně zpracované. Po druhé sérii zvyšuji hodnocení na maximum a trochu se kaji nad svým předchozím komentářem - Making a Murderer totiž není jen seriál, je to brilantní dokumentární rekonstrukce záludných aspektů trestného činu. Jsem až překvapen, že takto detailní informace se mohou vypustit na veřejnost! 9/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek - myslím si, že to neudělal. Je to hodně zajímavé sledovat toto dění, které se odehrává v průběhu mnoha let, ve své obýváku a vidět detaily, které v těch situacích plno lidí nevidělo a nevědělo. Přiznám se, že jsem si říkala, co tam budou celých 10 dílů probírat :D A po třetím dílu mi to došlo :D Nicméně - poslední dva už mi přišly zdlouhavé a už jsem chtěla konec. A pak zjistíte, že je druhá série :D Kterou jsem ještě neviděla a nesháněla. Ještě jedna důležitá věc - hlavní právník žalobce mi od prvního pohledu nebyl sympatický a jak dopadl :D Je to celé ohromně šílené, plné informací, domněnek, doznání, tlaku, nátlaku, nenávisti a ukázky právního systému v USA. Podívejte se na to a budete rádi, že Vás někdo z něčeho neobvinil... ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

We’re here to tell a story. Our job is to tell our story better than the other side tells theirs. Jakožto geek, který si do dnešního dne s autistickou obsesivností krátí dlouhou chvíli sledováním soudního procesu s Jodi Ariasovou, na jednu stranu nemůžu než slintat nad tím, že Making a Murderer je primárně postaven na reálných záznamech z vyšetřování, soudní síně a diskuzí o obhajovací strategii. Na tu druhou právě tahle zdánlivá reálnost v kombinaci se zručným střihem a selekcí materiálu autoritativně mate a vede k imho ne úplně samozřejmému závěru, že stoprocentně a nade vši pochybnost čučíme, jak se přímo před našima očima šije bouda na nevinného chudáka. Přitom spíš než o vině nebo nevině zúčastněných vypovídá série o neschopností vyšetřovacích a justičních složek rozlišovat mezi odhalením pravdy a potřebou sestavit koherentní případ, který obstojí u soudu, a jejich ochotě sahat v přesvědčení o vlastní oprávněnosti a neomylnosti po, řekněme, poněkud kreativních metodách, jak dosáhnout výsledku. Což nevím, je asi ten nejočividnější systémový průser i bez ohledu na Averyho vinu či nevinu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama