Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

Othello 

všechny recenze uživatele

Už dochází vtipný nápady, jak popisovat tyhle boogeyman in da house horory k prvnímu rande. Snad jen, že z tématu na tmě závislého zloducha se minimálně dala vytvořit zajímavá filmařská výzva, kdy si mohl s protagonisty hrát akční hru s kužely světla ve stylu PC her typu Alan Wake, do čehož se líným tvůrcům nejspíše moc nechtělo, takže opakují jeden trik s přibližujícím se zlem v blikajícím enviromentu. Bylo by super sledovat, jak podobnou zápletku by zpracoval Buster Keaton. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sem zašel, do kina na horor "Zhasni a zemřeš", příznačný název že, no po pěti minutách, v sále zhasly a já očekával to nejhorší. Sandbergův kraťas, Lights Out se mi líbil za tři a nic moc, to tedy nebylo. Však na jeho první, celovečerní film sem vyrážel s nadšením a povedlo se to na sto procent. Navíc film netrpí, žádným klasickým hororovým neduhem, jak to bývá zvykem, Viz The Conjuring 2 ani ten film nemusím vidět, abych věděl co a jak, a jak to skončí. Však tenhle film se vymyká konvencím, postavy se chovají inteligentně a to všechny, tohle už dlouho ve filmu nebylo. Zdejší bubák, nebo spíš bubačka, je tedy dost nehezká a taky dost chytrá. Co se týče úrovně děsu, tak je to lepší než by jeden myslel, a i na to gore dojde, sice je ho málo, ale brutální to je dost. Ještě k postavám, tak nějak sem si tipoval, jak budou postavy umírat a to větší překvapení, bylo tak jak to bylo. Neni to sice žádná Čarodějnice, která hraje hlavně na psychiku diváka, ale je to až nečekaně dobře povedený horor, který má výbornou atmosféru a ještě skvělou herečku Teresu Palmer v hlavní roli, je výborná . ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Zhasni a zemřeš" - v ložnici rajcovní, v kině o nervy. Plusy? Nádherný strašidýlko, pěkná sestřička, fajn nápady a pár prďanců v trenýrkách. Mínusy? Kolektivní chování postav ve stylu "chci pojít co nejdřív" a v průměru čtyři odstávky proudu městské elektrárny na jednu noc. Strachu se přece nemusí tak okatě chodit na ruku... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu je jasné, že čekat jakákoli překvapení je docela zbytečné. Ale to nakonec vůbec nevadilo. Děj je takový hezky přímočarý a nechybí některá klasická klišé typu sanatorium, elektroléčba apod. Skoro bych řekl, že to celé působí tak nějak osmdesátkově, nebýt samozřejmě té tuny lekaček. Celkově má film jakési roztomile přiblblé kouzlo a jsem rád, že ve výsledku předčil má nepatrná očekávání. A už se těším na dvojku: Zhasni a Zemřeš: Zrození Zla. (kino) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horůrek, který na jedné straně disponuje opravdu luxusními lekačkami (lekl jsem se dokonce i tehdy, kdy jsem věděl, že lekačka přijde) a výborným budováním mrazivé atmosféry a na straně druhé se tyčí nepříliš atraktivní a snad i lehce odfláknutý děj, což je v mých očích odborníka obrovská škoda. Jednotlivé charaktery jsou opravdu jen lehce načrtnuty a divák si k nim nemá šanci vytvořit jakýkoli vztah. Herečky nejsou zrovínka nejsympatičtější, ale na hororové standardy to bohatě stačí. Ten nápad, ať už byl ukradnut kdekoli, se zlou Diankou řádící výhradně ve tmě, byl více než fajn. Nevím, jak to vnímají ostatní diváci, ale hrozně rychle tento horůrek vyšumí z paměti. Bezprostředně po jeho zhlédnutí nemáte sebemenší potřebu si rozsvěcovat po cestě na toaletu. Věřím, že nad tímto snímkem ukápne slina nejednomu hororovému nadšenci, protože po hororové stránce vše šlape celkem obstojně. Jen už neukápne slina nikomu dalšímu, protože právě hororová stránka byla tou jedinou fungující. Já bych to viděl na pěknější tři kusy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama