Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od mainstreamového hororu víc nechci. Dějově velmi jednoduchá jednohubka, která se s ničím moc nezdržuje a jde rovnou na to hlavní - na strašení. Originální nápad užitý už v Sandbergově kraťasu je zde stále znova a znova různě variován, přičemž pořád znova funguje. Duch/monstrum se většinu času skrývá ve tmě, ale ani když v závěru divák dostane šanci prohlédnout si jej chvilku víc, neztrácí mnoho ze své děsivosti. "Kamarádská" duchova backstory, které jsem se děsil v traileru, je podána elegantně a vyznívá vlastně i poměrně znepokojivě. V čem ale u mě snímek vyhrává nad svou mainstreamovou konkurencí jsou postavy a vztahy mezi nimi. Všichni jsou buď sympaťáci, anebo se jejich chování dá alespoň chápat. A především nejsou to jen bezrozměrné figurky bez charakteru, film již od úvodu pracuje s ne úplně banálními vztahy mezi nimi. Neříkám, že je tu přítomna nějaká psychologická drobnokresba, ale pořád je to mnohem dál než v nesmyslně přechválených Conjurinzích. Ač je Lights Out v podstatě malý, komorní horůrek, u mě nad Wanovými výpravně bohatšími fláky jednoznačně vede. Tu těm postavám fakt něco hrozí. Technicky srovnatelná první liga. Patrně to pro mě nebude horor roku (ten už se teď pravidelně objevuje v nezávislých vodách), ale nejlepší mainstream za posledních pár let ano. Rád si to pustím znova. 9/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandberg hororovú atmosféru a napätie proste vie. Stačí kuknúť na jeho kraťasy. To čo fungovalo v nich funguje aj tu, akurát okrem vypätých scén tu musí pracovať s celou dlžkou a príbehom, ktorý nie je zlý, ale v závere dosť odbyty bez nejakej lepšej šťavy. Ale inak fajn, jeden s tých lepších hororov. Možno so Sandberga niečo bude, ak mu bude James Wan produkovať pár filmov. 70% - 3* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že budem s filmom spokojný a stalo sa. Musím priznať, že som mal určité obavy. V prvom rade, keď som uvidel PG-13 rating a v druhom rade, keď tu mala hrať Teresa Palmer, ktorá ma tohto roku skoro absolútne zničila vo svojom The Choice. A vychádzajúc z týchto faktov ma musíte chápať. Ale keď som teraz film uvidel, tak musím povedať, že všetky obavy boli absolútne zbytočné. "Lights Out" je jeden z tohtoročných dobrých hororov, ktoré stojí za to vidieť v kine. Pokiaľ teda nesedíte vedľa hlučného obecenstva, čo sa v poslednej dobe stáva pri hororoch pravidelnosťou. A atmosféru to vie potom dosť pokaziť. Ale o tom nebudem hovoriť. Teresa Palmer je v tomto filme dosť dobrá. A musím priznať, že som jej to aj dostatočne uveril. A aj ostatní podávajú dosť dobrý výkon. Najviac sa mi ale asi páči postava Breta. Je dostatočne pozitívny ale aj vtipný a vie premýšľať v patových situáciach, ako sa z nich čo najlepšie dostať. A funguje to. Záverečné momentky sú dosť dobré a myslím si, že aj vysvetlenie tejto postavy v temnote nie je najhoršie. A myslím si, že keby sa posnažili, tak napriek záveru by tu bol možný sequel. Ktovie ale ako by to dopadlo. Každopádne musím povedať k tomuto filmu, že atmosféra je dobrá, postavy sú dobré, vysvetlenie je dobré a celkovo film podľa mňa funguje. Ak máte radi horory, myslím si, že sa naň choďte pozrieť. Hodnotenie: B+ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Zhasni a zemřeš" - v ložnici rajcovní, v kině o nervy. Plusy? Nádherný strašidýlko, pěkná sestřička, fajn nápady a pár prďanců v trenýrkách. Mínusy? Kolektivní chování postav ve stylu "chci pojít co nejdřív" a v průměru čtyři odstávky proudu městské elektrárny na jednu noc. Strachu se přece nemusí tak okatě chodit na ruku... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Horor, který neztrácí čas expozicí a budováním napětí, což mu v přímočaré první třetině hodně hraje do karet. Nápad funguje, to si Sandberg otestoval v kraťasu, ale tady ho vytěžuje nad rámec možností. A ve druhé polovině už je to cítit. Lights Out nedokáže našponovat, zaskočit a bohužel ani pořádně vyděsit. Formálně solidní práce, celkově ale pološero. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)
  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama