Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (598)

silentname 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že budem s filmom spokojný a stalo sa. Musím priznať, že som mal určité obavy. V prvom rade, keď som uvidel PG-13 rating a v druhom rade, keď tu mala hrať Teresa Palmer, ktorá ma tohto roku skoro absolútne zničila vo svojom The Choice. A vychádzajúc z týchto faktov ma musíte chápať. Ale keď som teraz film uvidel, tak musím povedať, že všetky obavy boli absolútne zbytočné. "Lights Out" je jeden z tohtoročných dobrých hororov, ktoré stojí za to vidieť v kine. Pokiaľ teda nesedíte vedľa hlučného obecenstva, čo sa v poslednej dobe stáva pri hororoch pravidelnosťou. A atmosféru to vie potom dosť pokaziť. Ale o tom nebudem hovoriť. Teresa Palmer je v tomto filme dosť dobrá. A musím priznať, že som jej to aj dostatočne uveril. A aj ostatní podávajú dosť dobrý výkon. Najviac sa mi ale asi páči postava Breta. Je dostatočne pozitívny ale aj vtipný a vie premýšľať v patových situáciach, ako sa z nich čo najlepšie dostať. A funguje to. Záverečné momentky sú dosť dobré a myslím si, že aj vysvetlenie tejto postavy v temnote nie je najhoršie. A myslím si, že keby sa posnažili, tak napriek záveru by tu bol možný sequel. Ktovie ale ako by to dopadlo. Každopádne musím povedať k tomuto filmu, že atmosféra je dobrá, postavy sú dobré, vysvetlenie je dobré a celkovo film podľa mňa funguje. Ak máte radi horory, myslím si, že sa naň choďte pozrieť. Hodnotenie: B+ ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost podobné Mamá, s níž Lights Out sdílí osud celovečeráku vzniklého na základě krátkého filmu. S příměsí Darkness, Kruhu a kdoví kolika dalších hororů poslední doby. Nejlepší atmosféru měla první scéna s Martinovým otcem, pak už to žádná sláva nebyla. Klasické pátrání po minulosti v lékařských a jiných záznamech, odhalení dávného tajemství spojeného s původem bubáka, účast policie jako předkrmu, klasické "může to být nebezpečné, co kdybychom se rozdělili" a tak dále. Aspoň to řešení bylo v rámci nastavených pravidel logické a doufal jsem, že to skončí přesně takhle. Za mne spíš mírný podprůměr. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domu potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace, díky níž zlo nepřestává ani ke konci děsit, rozumná stopáž a samozřejmě naprosto odzbrojující kráska Terasa Palmer, jejíž zásluhou jsem ani nedýchal i v těch méně vypjatých scénách. Zbytečné si stěžovat a skuhrat, víc už snad chtít ani nemůžeme.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEVÍM CO JE ZAČ. NEMÁ RÁDA SVĚTLO...“ /// Tak hned na úvod sem se lek, až se mi (skoro) zastavila pumpa! Navíc tady není žádná debilní nudná vokecávací úvodní fáze, ale jde se rovnou na věc. Hematofobiky můžu uklidnit, žádný kečupový orgie se nekonaj, jde jen vo další strašící mrtvolku v akci. Možná nic novýho, ale já se bavil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že není na škodu se vobčas projít po baráku s UV světlem. 2.) Stará si z blázince dovedla kámošku. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od mainstreamového hororu víc nechci. Dějově velmi jednoduchá jednohubka, která se s ničím moc nezdržuje a jde rovnou na to hlavní - na strašení. Originální nápad užitý už v Sandbergově kraťasu je zde stále znova a znova různě variován, přičemž pořád znova funguje. Duch/monstrum se většinu času skrývá ve tmě, ale ani když v závěru divák dostane šanci prohlédnout si jej chvilku víc, neztrácí mnoho ze své děsivosti. "Kamarádská" duchova backstory, které jsem se děsil v traileru, je podána elegantně a vyznívá vlastně i poměrně znepokojivě. V čem ale u mě snímek vyhrává nad svou mainstreamovou konkurencí jsou postavy a vztahy mezi nimi. Všichni jsou buď sympaťáci, anebo se jejich chování dá alespoň chápat. A především nejsou to jen bezrozměrné figurky bez charakteru, film již od úvodu pracuje s ne úplně banálními vztahy mezi nimi. Neříkám, že je tu přítomna nějaká psychologická drobnokresba, ale pořád je to mnohem dál než v nesmyslně přechválených Conjurinzích. Ač je Lights Out v podstatě malý, komorní horůrek, u mě nad Wanovými výpravně bohatšími fláky jednoznačně vede. Tu těm postavám fakt něco hrozí. Technicky srovnatelná první liga. Patrně to pro mě nebude horor roku (ten už se teď pravidelně objevuje v nezávislých vodách), ale nejlepší mainstream za posledních pár let ano. Rád si to pustím znova. 9/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama