Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přihlédnutím na tragickou kvalitou seriálu je tahle povídka nakonec zpracovaná ještě celkem ucházejícně. Cintra je sice neuvěřitelně odfláklá a přeskakování v čase je taky na pěst, ale s přivřením obou očí se na to dá koukat. Hodně tomu napomáhá Henryho výkon a překvapivě i slibná herečka, co ztvárnila Renfri. Zbytek smutně průměrný. Závěrečná, všemi chválená bojová scéna hraje akorát na efekt a překypuje krvavostí a surovostí, což ale neskryje fakt že choreograficky těžce pokulhává (zaklínači takhle meč nedrží) a jakoukoliv šanci o osudové vyznění zabíjí ty trapné melodramatické pauzy, které vrchní tvůrkyni nejspíš přišly "svůdné". Uff. 40% ()

Skratik 

všechny recenze uživatele

To byla veliká bída teda. Scenáristicky to není tak špatný, díl ale hlavně zabila úplně šílená režie. Režijně to je strašně nudnej bordel, na kterej bylo velmi obtížný se dívat. Linka v Cintře je odpádek těžkej, ta Geraltova byla lepší. Přesto, že obě dvě měli docela slušný spád, tak ani jeden moc nedával smysl a byl moc urychlený. Na celém dílu se mi popravdě líbil jen souboj s Geraltem, jinak to bylo fakt špatný. ()

Reklama

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý luxus. Přesně takhle si představuju úspěšně provedenou show inspirovanou knižní (i videoherní!) sérií Zaklínače, ať už po stránce hudební nebo zejména příběhové. Pro můj estetický vkus a obdiv pro středoevropskou přírodu je to lahoda, třeba taky pro artistické zpracování občas připomínající české pohádky (sluneční paprsky v lese, bál na hradě). Pocit z magických elementů je jak má být, ztvárnili jeho ducha brilantně (ani Potter, ani Eragon, tento má prostě svůj vlastní styl: bariéra před branou a nebo Geraltovy "znaky"). Perfektně zvládli vyvážit humor (inteligentní) a vážnost konfliktu mezi Cintrou a Nilfgaardem, kdy se krveprolití a gore dá lehce srovnávat s Game of Thrones. A Zaklínačovy milostné zážitky už jsou jen tradiční a neopomenutelnou třešničkou na dortu. Aneb právě takový Witcher, kterého jsem si představoval (a se kterým jsem v duchu a ve své fantasii žil) snad od roku 2008, kdy jsem poprvé pronikl do literatury, videohry a její hudby. Skoro surrealistický zážitek, kdy mi v jednom kuse běhal mráz po zádech. :) *Nepostřehl* jsem žádné plotholes nebo nelogické chování, které by se dalo dávat za vinu scénáristům, paráda. Nedovedu si představit lepší zpracování, ovšem samozřejmě někteří hardcore knihomolové určitě budou mít výhrady. Pevně věřím, že další epizody budou podobně kvalitní. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre fanúšikov kníh o Geraldovi z Rivie, či pre niekoho, kto povedzme Zaklínača 3 prešiel od predu do zadu a naopak na dvoch rozdielnych platformách bude zrejme prvá epizóda sklamaním, pretože ani samotný Gerald ani ostatné postavy nemali to šťastie, aby im pri castingu vybrali lepších protagonistov. Prostredie je zatiaľ veľmi dobré, rovnako tak hudba, avšak samotný príbeh je prekopaný takmer od základu a tak to bude zrejme chcieť dlhšiu dobu, aby si človek na nového Zaklínača zvykol. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem kdysi tuhle počítačovou hru milovala. Bohužel jsem se ale nedostala více ke knižní předloze. Žánrem je mi tento seriál velice blízký, a i když nejsem nikterak spokojená s výběrem hlavní postavy, přesto jsem to musela vidět. Také bych ráda sama nějak zhodnotila tohoto nového konkurenta Hry o trůny. Klady: Atmosféra je tajuplná správně temná a prostředí dokonalé od krajiny až po město. A i když to hned na začátku nerada přiznávám, i Henry Cavill se zatím jeví jako jedna z těch lepších voleb. Zaklínač je přesně takový nemilosrdný zabiják, jak ho známe ze hry a zatím na veškeré bojové scény je opravdu radost pohledět. Tady je znát náročná příprava a ta se rozhodně vyplatila. Dialogy až na maličkosti ujdou. Zápory: A máme to tu hned na začátku. Nevěděla jsem, jestli jen špatně vidím, nebo je ta příšera opravdu tak umělá. CGI efekty tady udělaly pěkných pár kotrmelců, a to je opravdu škoda. Kde se stala chyba těžko říct, ale vážně mi to občas nepřipadalo jako efekty, na který by v dnešní době měli být tvůrci hrdí. Co považuji za další mínus je vhození diváka do někomu naprosto neznámého světa a nechat ho ať si zkusí si v tom udělat pořádek sám. Ne tak takhle to u mě bohužel nefungovalo. První díl mi přišel jako šílený přeplácaný chaos zatím nedávající valný smysl. Postavy přicházejí a odcházejí, aniž bychom se o nich vůbec něco mohli dozvědět, a to je dost velká škoda. Uvidíme co dál… Hodnocení: (slabší 4*) za slušnou atmosféru a bojové scény ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)
  • Postava fojta (něco jako starosta nebo rychtář) je oproti knižní předloze ze seriálu zcela vynechána a nahrazena jeho dcerou Marilkou (Mia McKenna-Bruce). (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama