Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (74)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré zpracování Hranic možností, dosti pozměněně (jak jinak...), ale funguje výborně. Udělat z naprostýho kkta Eycka úplně jiného druha kkta, dost zajímavá volba - z jednoho z nejvygumovanějších a přesto bojově nejschopnějších rytířů, co už na kontě nějaké ty draky má, udělat nejvygumovanějšího "for the kingdom and the glory" panice (rip hirikka).. nad tím jen nevěřícně kroutím hlavou. Nad linkou Ciri kroutím hlavou ještě víc, ale co už. Od Yen očekávám měnění Sekáčů a jim podobných na pampeliškově žlutou, nečekám a ani o to nestojím, aby kosila jednoho po druhém kudlou. Na druhou stranu velmi dobré zpestření v podobě Yarpena a jeho crew. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh s postavou Tři kavky mám rád a zfilmované to bylo velmi dobré, sice ne dokonalé, ale povedlo se to. Jenže ta Yennefer se stále více a více stává milou holkou co začíná chodut jak rozpustilá puberťačka a v přítomnosti Geralta je to super děvče. ALE TO YENNEFER NENÍ ! Yenn je zlá i na Geralta byť jej miluje a odtažitá a úsměv na její tváři by měl diváka mírně polekat, zde to ale není. Mám podezření, že to není Yenn, ale nepovedený dopler, ale bohužel není. ... ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Borch nemá kučeravé vlasy a celkovo mu chýba viac tajuplnosti pozorovateľnej v knihe. Zato s postavou Yarpena Zigrina sa tvorcovia vyhrali, je o dosť divokejší, čo môže príbehom prospieť. Eyck nabral správnu dávku fanatizmu, aj keď je škoda, že bol využitý inak, ako v knihe. Namiesto vytvárania napätia a jeho postupného gradovania sa scenáristi vydali kratšou cestou a ponúkli radšej viac dobrodružstva a akcie (čo nedosahovala úroveň tej predošlej) s čo najslabším dopadom na postavy. Dejová línia s Ciri je takisto slabá, veľmi nestrháva. Doppler mohol byť využitý lepšie, čo sa týka psychologického hľadiska. Cahir, ktorého pohnútky neboli v knihe dlho prezradené, tu zo seba odkrýva viac, čo neprispieva jeho atraktívnej nejednoznačnosti z kníh. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle povídka o dracích (Hranice možností) je tak zamotaná, že její zkrácení samozřejmě občas zabolí. Celkem se jim to povedlo. Jeremy Crawford jako Yarpen Zigrin je celkem dobrá volba a skotský dialekt k trpasličí mluvě krásně sedí. Crawford si značně polepšil od šaškování v divadlech pod vedením Daniela a Mirjam Landových :-) .Paradoxně zatím zjišťuju, že jeden z nejlepších prvků této adaptace je soundtrack, který taky mohl skončit tragicky. Třeba balada, kterou Marigold (Jaskier) složí o Zaklínačovi s Yennefer je opravdu působivá. K poslechu zde The Sweet Kiss: https://www.youtube.com/watch?v=cW3zB_AGXIk ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších povídek ze Zaklínače. Trpaslíci poprvé na scéně a neméně vtipní než v předloze. Yarpen nedostal tolik prostoru, ale je jasné, že na další setkání se můžeme jen těšit. Celkově jsem se seriálem stálepsokojen, jen doufám, že Freya Allan mě jako Ciri v druhé sérii více přesvědčí. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze dračí mládě bylo již narozené. Matka mláděte navíc nebyla zabita. Tvůrci navíc příběhy více propojili a v posledním rozhovoru s Borchem (Ron Cook) odkázali i na džinovo přání a Dítě překvapení. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze skupina Eycka z Denesle (Jordan Renzo) doprovází Yennefer (Anya Chalotra), i když má jít sama za sebe. Eyck v knihách navíc čaroděje naprosto nenávidí, zatímco v seriálu vidí Yennefer jako krásnou ženu, jejíž čest nemůže ohrozit. Eyck je v seriálu navíc zabit při vyprazdňování střev, zatímco v povídce se dostal až k drakovi a ten mu poranil nohy a páteř. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze se celého honu naopak neúčastní Kozojed, čaroděj a obránce ohrožených druhů Dorregaray, ani král Nedamir se svými lidmi. A jsou navíc vynechány všechny scény, kdy se mezi sebou jednotlivé družiny snaží obchodovat, spolupracovat a intrikovat. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama