Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele JoseBenes k tomuto seriálu (2)

Zaklínač (2019) 

Konečný výsledek je solidní a pozitivní dojmy převažují. Očekávání přitom byla po prvních trailerech velice nízko a přes prvotní všeobecné posměšky se povedlo vytvořit důstojnou adaptaci, která si bere to dobré z knih, her a obstojně vytváří svůj vlastní materiál. Seriál nelze přímo srovnávat s GoT, které se soustředí na mnohem více postav a magie v něm valnou část děje absentuje (i kvalita Martinovy knižní předlohy je se vší úctou podle mě někde jinde než ta Sapkowskiho). Oceňuji, jak se scénáristkám povedlo proplést povídky s hlavní knižní příběhovou linií, za to si zaslouží uznání, byť některé povídky jsou hodně osekané a neznalému divákovi skoro nic neřeknou (čert Torque nebo třeba dryády z Brokilonu, který byl v knihách popsán mnohem lépe a tady v seriálu působí nedotaženě, až zbytečně). Soundtrack je famózní. 7-8/10 a objektivně čtyři hvězdy. Druhá série: Bohužel naprosto mimo a prakticky odpad!. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Hodně velký špatný. Scénáristé mají všechno komplet napsané k dispozici a rozhodli se to udělat po svém, asi jako kdyby někdo přepsal Harryho Pottera...jako céčkovou fan-fiction. Takže nepřekvapivě je nejlepší 1. epizoda, protože to je povídka z knihy, kdežto zbytek je téměř komplet vymyšlený hnůj, kde jediné, co to má společného s knihami, jsou postavy, z nichž některé navíc jednají úplně v rozporu se svým charakterem. Černí elfové s afrem a dredama tomu taky nepomáhají. Hudba oproti první řadě (soundtrack z ní poslouchám doteď) prakticky neexistující. Pozitiva: Cavill, Djikstra, první epizoda, Ciri, upravený vzhled Triss, Rience. Kdo nečetl předlohu, může si přidat jednu až dvě hvězdičky, protože mu bude unikat, co všechno je špatně, např. že si zaklínači pozvou do tajné pevnosti v horách prostitutky na orgie (a Vesemir na to tiše opodál kouká), největší plot-twist ságy prozrazený prakticky na začátku atd. atd. Podotýkám, že první řada mě i přes omezený rozpočet a cringe momenty bavila a s přimhouřenýma očima jsem jí dal 4*. Lauren Schmidt je Butcher of the Witcher. Několik pamětihodných citací: "Fuck!" - Yeneffer; "Fuck. Fuck! FUUUUUUCK!" - Ciri; "Fire fucker!" - Yennefer ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama