Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

imf 

všechny recenze uživatele

Kontrast mezi černou a bílou dokonale definuje přítomnost a nepřítomnost Caryho Granta. Jako uragán smete všechny v okolí... bez něj se děj zvrhne v lacinou moralitku a hořekování nad odsouzeníhodnými novináři, s ním pak mizí mantinely a zpoza rohu vykukuje báječná komedie s dialogy ostrými jako břitva. Grant tak funguje jako respirátor, jen díky němu se může Howard Hawks pořádně nadechnout a osvítit celuloid. Bez něj by byl ztracen. Škoda, že Cary tak často odbíhá mimo záběr, mohlo to být pět hvězdiček jako vyšitých, dokonce jsem mu odpustil i tu podlost, se kterou k sobě láká bývalou ženu. Jednoduše dokonalý mizera, s dokonalým sakem a bezedným talentem pro záchranu sebejistých dam i chatrných zápletek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No mňa Jeho dievča piatok bavil o to viac, že som videl ešte lepší remake s L+M. Ten je lepší, pretože je prehľadnejší a povedzme že pomalší. Kanonádnosť tejto verzie je maximálna, zábavné je sledovať dlhšie scény a zamyslieť sa nad tým, ako boli natáčané a ako bolo vôbec možné ich natočiť. Nie je to žiadna brutálna komédia, kedy sa neviete prestať smiať, dôležitejšia je chémia medzi postavami a pocit, že toto je ten klasický starý Hollywood so všetkým, čo k nemu patrilo. Ale v tomto prípade ešte divokejší, ako to bolo obvyklé v bláznivých komédiách. 70% ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila, protože má na první pohled vše, co mám ráda. Vše navíc umocňovalo novinářské prostředí. Jenže přišlo vystřízlivění a zklamání. Na mého oblíbeného Caryho Granta se stále dívá hezky, strhává na sebe pozornost a film prakticky táhne. Mám ráda filmy postavené na dialozích, ale tohle bylo už moc. Boj mužů a žen v rámci pracovního procesu byl zajímavý, ovšem snímek jako celek mi nepřinesl to, co jsem si představovala. Pár skvělých hlášek, tnoucích do živého, chatrný příběh bohužel nezachrání. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Zábavná konverzační komedie, co člověku trochu objasní pozadí novinářského prostředí té doby se vším tím shonem a vymýšlením si blbin a překrucováním slov a podobně v honbě za senzací a to přitom v příběhu, který je především o tom jak se jeden šéfredaktor snaží znovu sbalit svou exmanželku, která má za dvě hodiny odjíždět, aby se další den vdala za někoho jinýho :). Takže přijde řada na spoustu různých přechytračování a oblbování a chytrých dialogů a podobně, aby teda všichni dosáhli svého a především, aby svého dosáhl Walter Burns zahraný Cary Grantem. A protože je Walter Burns takový ten elegantní šmejd, tak aby se mu povedl jeho plán, tak neváhá využívat všeho od obyčejného vymýšlení si a balamutění až po nafingování krádeže a podobných věcí a daří se mu to velmi zábavným způsobem :). Jsou to ale teda hlavně ty dialogy, které tu tvoří hlavní zábavu, a jsou vtipné, chytré a hlavně taky neuvěřitelně rychle odsýpají, že na to málem nestačí ani titulky :). A Cary Grant je navíc sympaťák, i když jeho Walter Burns je spíš chvílema takovej protivnej a hlavně je strašně falešnej a člověk by u takového člověka nikdy nevěděl, kdy vlastně mluví pravdu :). ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady komediálně laděných snímků, které ve 30. a 40. letech vznikaly podle divadelních her a většinou jste v nich mohli najít Caryho Granta nebo Jamese Stewarta. Howard Hawks se tu pak stará hlavně o to, aby vysokootáčkové tempo nepolevilo a aby herci pronášeli své repliky rychlostí rotačního kulometu. Prostě klasika. P.S. Těším se na Wilderovu verzi s Matthauem a Lemmonem. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Počas konkurzu čítala text patriaci postave Hildyho sekretárka. Režisér Howard Hawks si natoľko zamiloval tento text vychádzajúci zo ženských úst, že sa rozhodol prepísať túto pôvodne mužskú úlohu pre ženu. (Michal74)

Reklama

Reklama