Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Staré dobré konverzačky umí být až překvapivě akční. Film z posledního meziválečného období USA stojí a padá nejen s výkony zběsilého a skvělého Gary Granta, ale i neméně dobré a strhující, pro mě zcela neznámé Rosalindy Russellové. Výpověď o době svého vzniku, kterou film nabízí, se jakoby mimochodem dotýká i podstatných otázek života americké demokracie. Robinsonovská inspirace, lehce patrná v názvu, není prosta ani slabších míst. Ale i tak zůstává svěžím, oddychovým dílem, které nabízí nejen kvalitně zvládnuté filmařské řemeslo, ale i pohodu, klid a úsměv. Tedy věci, které zkrášlují život. Věci, kterých není nikdy dost. V žádném čase. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola poriadna konverzacka. Najskor mi to liezlo na nervy, pretoze som si nebol isty, ci Cary Grantovi zalezalo iba na tom, aby si svoju byvalu manzelku za kazdu cenu udrzal pri sebe a znemoznil jej svadbu, ktoru mala mat uz na dalsi den, alebo mu viac zalezalo na kvalitnom clanku do vydania zajtrajsich novin, kedze cloveka, ktoreho mali na druhy den obesit za vrazdu, usiel z väzenia, pricom bol dej stale viac zamotanejsi. Avsak cim dalej film ubiehal, tym viac mi bolo vsetko zrozumitelnejsie a zacal ma jednoducho bavit. Herci boli jednoducho skveli, hlavne Cary Grant a Rosalind Russell podali superkomedialny vykon, ked si prehadzovali telefony sekundovymi rychlostami a prekrikovali jeden druheho. Pripominalo mi to styl komedii Billyho Wildera, ale na jeho filmy tato komedia nema, kedze som Wilderov verny fanusik... 22.01.2011 _______ Cary Grant - (Walter Burns) +++ Rosalind Russell - (Hildy Johnson) +++ Ralph Bellamy - (Bruce Baldwin) +++ Gene Lockhart - (Šerif Hartwell) +++ Ernest Truex - (Bensinger) +++ Cliff Edwards - (Endicott) +++ Clarence Kolb - (Major) +++ Hudba: Sidney Cutner, Felix Mills +++ ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zuřivě tleskám! Ano, valnou většinu hlášek jsem prospal (jejich kadence byla neúprosná, což zapříčinilo zadumání se nad faktem, jak je možný, že si nepamatuju- kvůli čemu se vlastně ti dva rozhádali), což mě docela zaráží, protože jsem zvyklý poslouchat rozhovory daleko těžšího kalibru, věty tak dlouhé, že by to normální myslitelná lidská bytost prostě nebyla s to rozdýchat, ale jelikož je svět plný bláznivých lidí, kteří prostě neví, kdy by to měli utnout a začít se zaobírat něčím úplně jiným, smysluplnějším (např. špaňelskou chřipkou), nesmím se tomu ani moc divit a rozhodně se nad tím nějak víc.... Uživatel byl za svou neúměrnou délku věty zastřelen ostatními uživateli! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Kontrast mezi černou a bílou dokonale definuje přítomnost a nepřítomnost Caryho Granta. Jako uragán smete všechny v okolí... bez něj se děj zvrhne v lacinou moralitku a hořekování nad odsouzeníhodnými novináři, s ním pak mizí mantinely a zpoza rohu vykukuje báječná komedie s dialogy ostrými jako břitva. Grant tak funguje jako respirátor, jen díky němu se může Howard Hawks pořádně nadechnout a osvítit celuloid. Bez něj by byl ztracen. Škoda, že Cary tak často odbíhá mimo záběr, mohlo to být pět hvězdiček jako vyšitých, dokonce jsem mu odpustil i tu podlost, se kterou k sobě láká bývalou ženu. Jednoduše dokonalý mizera, s dokonalým sakem a bezedným talentem pro záchranu sebejistých dam i chatrných zápletek. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Zábavná konverzační komedie, co člověku trochu objasní pozadí novinářského prostředí té doby se vším tím shonem a vymýšlením si blbin a překrucováním slov a podobně v honbě za senzací a to přitom v příběhu, který je především o tom jak se jeden šéfredaktor snaží znovu sbalit svou exmanželku, která má za dvě hodiny odjíždět, aby se další den vdala za někoho jinýho :). Takže přijde řada na spoustu různých přechytračování a oblbování a chytrých dialogů a podobně, aby teda všichni dosáhli svého a především, aby svého dosáhl Walter Burns zahraný Cary Grantem. A protože je Walter Burns takový ten elegantní šmejd, tak aby se mu povedl jeho plán, tak neváhá využívat všeho od obyčejného vymýšlení si a balamutění až po nafingování krádeže a podobných věcí a daří se mu to velmi zábavným způsobem :). Jsou to ale teda hlavně ty dialogy, které tu tvoří hlavní zábavu, a jsou vtipné, chytré a hlavně taky neuvěřitelně rychle odsýpají, že na to málem nestačí ani titulky :). A Cary Grant je navíc sympaťák, i když jeho Walter Burns je spíš chvílema takovej protivnej a hlavně je strašně falešnej a člověk by u takového člověka nikdy nevěděl, kdy vlastně mluví pravdu :). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Hlavnú ženskú úlohu mala pôvodne hrať Irene Dunne, kvôli ktorej sa musela výroba filmu odložiť, pretože považovala svoju úlohu za príliš malú a trvala na tom, aby ju scenáristi prepísali. (Michal74)
  • Hawks prehlásil o rýchlosti dialógov vo filme: "Ak sa započúvate do rozhovoru niekoľkých osôb, hlavne vo vypätých situáciách, všimnete si, že všetci hovoria naraz. Všetko čo teda potrebujete je trocha práce s dialógmi. Dáte pár slov na začiatok príhovoru a pár slov na koniec, no inak sa repliky kľudne môžu prekrývať. Získate pocit rýchlosti, ktorá vlastne vôbec neexistuje. A môžete donútiť ľudí, aby hovorili trochu rýchlejšie." (Biopler)
  • Během kontinuální střihové skladby v úvodní scéně v kanceláři se Waltrovi stěhuje cigareta z jedné ruky do druhé. (NinadeL)

Reklama

Reklama