Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Energická komedie plná nekonečného pošťuchování mezi šéfredaktorem Cary Grantem a jeho bývalkou novinářkou Rosalindou Russellovou a jejím nastávajícím. Je to dobrý film o určitém druhu šílenství, kterému se říká novinařina. Trailer: http://www.rottentomatoes.com/m/his_girl_friday/trailers/10898968/ ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola poriadna konverzacka. Najskor mi to liezlo na nervy, pretoze som si nebol isty, ci Cary Grantovi zalezalo iba na tom, aby si svoju byvalu manzelku za kazdu cenu udrzal pri sebe a znemoznil jej svadbu, ktoru mala mat uz na dalsi den, alebo mu viac zalezalo na kvalitnom clanku do vydania zajtrajsich novin, kedze cloveka, ktoreho mali na druhy den obesit za vrazdu, usiel z väzenia, pricom bol dej stale viac zamotanejsi. Avsak cim dalej film ubiehal, tym viac mi bolo vsetko zrozumitelnejsie a zacal ma jednoducho bavit. Herci boli jednoducho skveli, hlavne Cary Grant a Rosalind Russell podali superkomedialny vykon, ked si prehadzovali telefony sekundovymi rychlostami a prekrikovali jeden druheho. Pripominalo mi to styl komedii Billyho Wildera, ale na jeho filmy tato komedia nema, kedze som Wilderov verny fanusik... 22.01.2011 _______ Cary Grant - (Walter Burns) +++ Rosalind Russell - (Hildy Johnson) +++ Ralph Bellamy - (Bruce Baldwin) +++ Gene Lockhart - (Šerif Hartwell) +++ Ernest Truex - (Bensinger) +++ Cliff Edwards - (Endicott) +++ Clarence Kolb - (Major) +++ Hudba: Sidney Cutner, Felix Mills +++ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pohoršují mne přímočaré lži bez užití fantazie, ale často s velkou chutí intrikuji, takže šéfredaktor Walter Burns mi po celou dobu dělal velkou radost svým podlým chováním. Rovněž jsem nadšen z toho, že cucání faktů z palce na levé na noze bude patrně stejně staré jako žurnalistika sama. A to nepřehlédnutelné jiskření mezi bývalými manželi ve mně zase vyvolávalo fantazie, že tato dvojice pravděpodobně vyrážela ráno na plac ze stejného karavanu. ()

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt zlo. Je to prehnane ukecane a prakticky vubec vtipne... jak se mi libil Arsenic and old Lace, tak tohle se mi nelibilo skoro vubec. Je to takov silene premoudreny a dobre sceny, kdy jsem se fakt pobavil, bych spocital na prstech jedne ruky. Navic mi cely ten pribeh prisel desne nepravdepodobny... Nemluve o tom, ze jsem vubec nepochopil, proc se to takhle jmenuje :-) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Hawks přenésl na plátno klasickou konverzačku, která dokázala skloubit americkou ódu na demokracii s vtipně cynickými postavami, které se v neskutečné rychlém tempu podvádí (v originále "double-crossing" ). Piráti z Karibiku jim nesahají ani po kolena. A tak Grant dokáže dostat stupidního nápadníka jeho bývalé ženy několikrát do vězení, jeho matku nařídí vynést z press-roomu, aby se svou bývalou (a budoucí) ženou MIMOCHODEM zachránil nevinně odsouzeného a usvědčil starostu z úplatku. Vždyť pod tím cynickým výrazem se skrývá pravý Američan! Některé vtipy se drží v obměnách dodnes (Přísahám na hrob své matky! - Ale tvoje matka je pořád naživu!), ale vždy mě dostává závěr - žádný vášnivý polibek, žádný desetiminutový sentimentální patetický projev o amerických hodnotách - je prostě jasné, že mít líbánky u Niagarských vodopádů byl jen hloupý nápad. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Časopis Premiere zařadil v roce 2006 film mezi 50 nejlepších komedií všech dob. (Kulmon)
  • Rosalind Russel byla zapůjčena společností MGM pouze pro tento film. (Kulmon)

Reklama

Reklama