Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Anderton 

všechny recenze uživatele

No mňa Jeho dievča piatok bavil o to viac, že som videl ešte lepší remake s L+M. Ten je lepší, pretože je prehľadnejší a povedzme že pomalší. Kanonádnosť tejto verzie je maximálna, zábavné je sledovať dlhšie scény a zamyslieť sa nad tým, ako boli natáčané a ako bolo vôbec možné ich natočiť. Nie je to žiadna brutálna komédia, kedy sa neviete prestať smiať, dôležitejšia je chémia medzi postavami a pocit, že toto je ten klasický starý Hollywood so všetkým, čo k nemu patrilo. Ale v tomto prípade ešte divokejší, ako to bolo obvyklé v bláznivých komédiách. 70% ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Skvěle bláznivá novinářská komedie s neuvěřitelným tempem. Cary byl prostě úžasný, s jeho příchodem na plátno padá jedna parádní hláška za druhou a ty jeho obličeje a výrazy, skvěle jsem se nasmála. Tradičně výborná Rosalind Russell a Ralph Bellamy opět v roli roztomilého ťulpáska (Carefree, The Awful Truth) doplňují zdatnou sestavu. Tohle byla opravdu konverzační komedie, protože bych asi nespočítala kolik slov padlo v deseti sekundách. :) Každopádně výborné! Oh, that will be nice! Yes, yes, a home with mother - in Albany too! :) ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Energická komedie plná nekonečného pošťuchování mezi šéfredaktorem Cary Grantem a jeho bývalkou novinářkou Rosalindou Russellovou a jejím nastávajícím. Je to dobrý film o určitém druhu šílenství, kterému se říká novinařina. Trailer: http://www.rottentomatoes.com/m/his_girl_friday/trailers/10898968/ ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila, protože má na první pohled vše, co mám ráda. Vše navíc umocňovalo novinářské prostředí. Jenže přišlo vystřízlivění a zklamání. Na mého oblíbeného Caryho Granta se stále dívá hezky, strhává na sebe pozornost a film prakticky táhne. Mám ráda filmy postavené na dialozích, ale tohle bylo už moc. Boj mužů a žen v rámci pracovního procesu byl zajímavý, ovšem snímek jako celek mi nepřinesl to, co jsem si představovala. Pár skvělých hlášek, tnoucích do živého, chatrný příběh bohužel nezachrání. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ano, tento film ma velmi rychly spad...az tak, ze mi vzdy v pulce dojdou sily a usnu. Az to jednou dokoukam, mozna hodnoceni upravim. Rosalind Russell to bezesporu slusi, Cary Grant mi tentokrat svym pristupem nejak nesedl... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • V původní divadelní hře hrál Hildu muž. (Kulmon)
  • Během kontinuální střihové skladby v úvodní scéně v kanceláři se Waltrovi stěhuje cigareta z jedné ruky do druhé. (NinadeL)

Reklama

Reklama